Óvatosságra intette a szombathelyi futsalosokat a tény, hogy soron következő élvonalbeli riválisuk, a Nyírgyulaj csapata egyre jobb formában van. A dobogós helyért hajtó Kecskemét ellen 1-1-re végeztek, ráadásul legyőzték a Dunaferr együttesét is. Meg kell jegyezni azt a tényt is, hogy az ősszel 2-2-re végeztek a Haladás ellen, így koncentrálni kellett a vasi alakulatnak.

Már csak azért is, mert a Veszprém elleni derbin nem tudta begyűjteni a három pontot. A kényszer vagy a vendégek bátor kezdése, de mindenképpen nyomott hagyott a házigazda játékán. Az óvatos kezdés után próbálta építeni támadásait a Hali, de egy ellenakció végén a vendégek örülhettek. Orosz lövése talált utat Gyimesi kapujába a hatodik perc végén.

A találat viszont nem fogta meg a Haladást és gyorsan magára talált. Ennek eredményére sem kellett sokat várni, hiszen a nyolcadik percben Vas, majd egy minutummal később Hajmási avatta fel Dobó kapust – átvéve a vezetést is. A fordítás után megnyugodott a vasi alakulat és egymás után dolgozta ki a helyzeteit. Ez a szünet előtt az eredményesség terén is hozott változást.

Vas megszerezte csapata harmadik, önmaga második gólját, a vendégek talán már lélekben a szünetre készültek, amikor felpörgette az eseményeket a Hali. Dróth villanására sem volt ellenszere a nyírségi játékosoknak és ez a visszafogott teljesítmény rányomta a bélyegét a második félidő elejére is. Próbált letámadással operálni a Nyírgyulaj, de nem hozott különösebb változást a játék képébe.

Vlasovich egyéni szólója okozott egy kisebb zavart a második félidő közepén, amivel zárkózott a vendég alakulat. Hogy ne legyen nagyobb izgalom a hajrá előtt, Dróth Zoltán pontrúgásból növelte a hazai előnyt. A hátralevő időben már nem született új gól, így könnyed sikerrel zárult.

Haladás VSE – Nyírgyulaj KSE 5-2 (4-1)

Haladás: Gyimesi – Hajmási, Dávid, Dróth, Vas.
Csere: Homlok – Kovács M., Darrieer, Nagy K., Simic, Sipos, Papp, Gerencsér, Vidák.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerzők: Vas 2, Dróth 2, Hajmási illetve Orosz, Vlasovich

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!