A hírek szerint a Nemzeti Sportközponthoz kerül a szombathelyi önkormányzattól a Haladás Sportkomplexum üzemeltetői joga. Az már tudva volt, hogy a város nagy összegű támogatást kapott a létesítmény fenntartására korábban, ám mivel ezen összegek ellenére sem ment zökkenőmentesen az üzemeltetés, így most teljes egészében kikerül az a szombathelyiek kezéből.

A tervek szerint már az idei évtől életbe lépne ez a felállás. Hende Csabával, az Országgyűlés alelnökével, a térség fideszes országgyűlési képviselőjével közösen tartott  korábbi ajtótájékoztatóján Nemény András (Éljen Szombathely!), a megyei jogú város polgármestere ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy erre a lépésre azért szánták el magukat, mert a város, csakúgy, mint a többi önkormányzat, „nehéz helyzetben van”, „a pandémia miatt minden önkormányzat nehézségeket él át”.

Hozzátette: fontosak számukra a sportlétesítményt használó sportegyesületek – a Szombathelyi MÁV Haladás Vasutas Sportegyesület és a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft –, amelyekkel a teljes körű elszámolásokról és támogatásokról már egyeztettek, és minden érintett érdekeinek figyelembevételével kívánnak tiszta helyzetet teremteni.

Nem lehet cél ugyanakkor, hogy a város költségvetéséből aránytalanul sok pénzt fordítsanak a létesítmény üzemeltetésére és fenntartására, egy jövőbeni állami támogatásra pedig nem látnak garanciát – mondta.

Hozzáfűzte: az elmúlt két évben az állam 300-300 millió forinttal támogatta a létesítmény üzemeltetését, így arra szerinte az utóbbi két esztendőben az önkormányzatnak nem kellett költenie.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!