Hollandiában kezdte meg a szereplést az Egis Körmend férfi kosárlabda csapata, amely a FIBA Europe Cup A-csoportjában érdekelt. Első nap a görög Iraklis ellen kellett felvenni a versenyt Ferenczéknek, ami nem ígérkezett könnyű feladatnak. Amennyiben mégis a továbbjutás a célja a piros-feketéknek, a győzelem lehetett számukra az elfogadható eredmény.

Ennek megfelelően harcosan kezdett a vasi együttes. A feldobás után Thames duplája alapozta meg a hangulatot. Ezután fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az Egis Körmend nem hagyta magát és többször sikerült vezetni is a játékrész során. A hajrában viszont elég volt két kihagyás a védekezés terén és máris öt egységgel állt jobban a görög alakulat.

Ezután állandósult az Iraklis előnye és amint elkapta a fonalat a Körmend, máris jött egy időkérés, ez pedig nem kedvezett Ziga Mravljak együttesének. Ráadásul a védekezésük sem volt túl acélos, így a kinti dobások rendre ültek a Schizas vezette kék-fehéreknek. A félidő zárásaként Durázi kozmetikázott az eredményen, először egy duplát, majd egy hárompontost elsüllyesztve.

A térfélcsere után is harcos volt a játék, de a támadások pontosságában a görögök jártak előrébb. Főleg Suggs és Hanlan kapta el a játék ritmusát. Ekkor már 10 pont fölötti volt a Körmend hátránya és hiába próbáltak újítani, nem sikerült. Az utolsó negyedben már csak az volt a kérdés, hogy milyen különbséggel nyer az Iraklis.

Iraklis BC – Egis Körmend 94-76 (24-19, 26-23, 22-18, 22-16)

Körmend: Thames 18/3, Takács K. -, Mócsán 15/9, Durázi 16/6, Taylor 10.
Csere: Ireland 11/3, Mosely 4, Tóth N. 2, Ferencz -, Németh Á. -, Oroszi -.
Vezetőedző: Ziga Mravljak

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!