Kiváló munka folyik a vasi megyeszékhelyen, hiszen a férfi futsal szakágat tekintve két bajnokság tekintetében is aranyéremre esélyes csapata van a Haladásnak. Az élvonalban nagy a versenyfutás a címvédővel, ugyanakkor az utánpótláskorú játékosokra épített fakócsapat is szépen menetel. Ennek eredményeként a másodosztály nyugati csoportjában az élen állnak Sziffer András tanítványai.

Bár a legutóbbi fordulóban becsúszott a pontvesztés, azonban a Bak elleni összecsapásnak mindenképpen a vasi legények voltak az esélyesei. Ezzel tisztában volt a hazai alakulat is, így a találkozó elején megszállta saját térfelét és kontratámadással próbálta megzavarni a vendégeket. Ez azonban hiú ábrándnak bizonyult, mert jól zárt a Hali védelme.

Az első félidő derekától aztán folyamatosan dolgozta ki helyzeteit a zöld-fehér együttes. Az átütő eredményre a 14. percig kellett várni, ekkor Németh Benjamin villant és szerezte meg a Haladásnak a vezetést. Egy minutummal később Szakasics megduplázta a szombathelyi előnyt, ezzel pedig megnyugtatta a kedélyeket is vendég oldalon.

A második félidőben Czinege révén egy gólra zárkózott fel a Bak, azonban ez csak arra volt elegendő, hogy felpaprikázzák a szombathelyi fialatokat. A második félidő közepén lényegében három perc alatt eldöntötték a találkozót – szebbnél-szebb találatokkal. A győzelmet teljesen megérdemelték a vendégek, akik így továbbra is a tabella élén állnak.

BAK – Haladás VSE II. 2-7 (1-3)

Haladás: Homlok – Nagy K., Szakasics B., Gerencsér A., Vatamaniuc-Bartha.
Csere: Mézer V., Kovács M., Papp Zs., Puhr B., Németh B.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Pető, Czinege illetve Nagy K. 2, Mézer V. 2, Szakasics, Németh B., Kovács M.

Sárga lap: Nagy T. illetve Vatamaniuc-Bartha

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!