A FIBA Europe Cup csoportkörének második napjára került sor szerda este. Az A-jelű négyes tagjaként az Egis Körmend is pályára lépett. A görög Iraklis elleni összecsapáson nem vallottak szégyent Ziga Mravljak tanítványai, ugyanakkor a triplák ellen nem volt ellenszerük. Ezúttal a belga Belfius Mons-Hainaut ellen kellett bizonyítani a vasi alakulatnak.

Óriási elánnak kezdett a Körmend, ennek pedig gyorsan meg is lett az eredménye. Keményen védekezett a magyar együttes és támadásban is pontosan tüzeltek. Durázi blokkolása, majd Thames labdaszerzése mellett Taylor pontjaival gyorsan meglépett a piros-feketék alakulata. Hiába kért időt a belgák vezetőedzője, nyolc percen keresztül szárnyalt a Körmend.

Ezután viszont megakadt a magyarok szekere és öt perc alatt csak 3 pontot tudtak szerezni. Belfius Mons-Hainaut együttese pedig annál rutinosabb csapat, hogy ilyen lehetőséget kihagyjon. Smith és főleg Spencer játszott elemében és a nagyszünetre nemcsak megfordították az állást, de megnyugtatónak mondható tíz pontos előnyre tettek szert a belgák.

A térfélcserét követően sem változott sokat a játék képe. A Körmend becsülettel küzdött, de védekezésben és támadásban is felőrölte az ellenfele. Az utolsó negyedben aztán futotta az erőből az eredmény kozmetikázásáre, azonban győzelmi reményeket már nem táplálhatott ekkor az Egis Körmend együttese, amely pénteken játssza utolsó csoportmérkőzését.

Egis Körmend – Belfius Mons-Hainaut 66-83 (19-12, 11-28, 16-27, 20-16)

Körmend: Thames 11/3, Németh Á. 4, Mócsán 10, Durázi 5/3, Taylor 11.
Csere: Ferencz 13/9, Ireland 11, Mosely 1, Tóth N. -, Takács K. -.
Vezetőedző: Ziga Mravljak

Belfius Mons-Hainaut legjobb dobói: Spencer 17, Durham 16/3, Smith 16/9

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!