Törölte a márciusi, zágrábi szinkronkorcsolya-világbajnokságot a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU). A magyar szövetség (MOKSZ) honlapjának beszámolója szerint így az eddig a vb-re készülő Team Passion nevű csapatnak a jövő heti magyar bajnokság lesz az egyetlen versenye. A sportágban sorozatban a második vb-t törtölték, a pandémia miatt a 2020-as viadal is elmaradt.
Az ISU ugyanakkor megerősítette: a gyorskorcsolyázók buborékban zajló versenyeit, az erre a hétvégére tervezett második világkupát, valamint a február 11-14-én esedékes világbajnokságot megtartják Heerenveenben, ahogy a dordrechti rövidpályás-gyorskorcsolya (március 5-7.), valamint a stockholmi műkorcsolya-világbajnokságra (március 22-28.) is a tervek szerint készülnek – jelezte a MOKSZ honlapja.
Mivel az idei világbajnokságok a 2022-es pekingi olimpia kvalifikációs versenyei, a március elsejei határidőig beérkező nevezések fényében az ISU tanácsa következő, március 2-i ülésén arról is dönt, szükség lesz-e változtatásokra az olimpiai kvalifikációs rendszerben.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!