Január utolsó napján megkezdte a tavaszi szezont a Szombathelyi Haladás a másodosztályú labdarúgó-bajnokságban. A Gyirmót FC Győr elleni összecsapást motiváltan várta a vasi együttes, hiszen Csertői Aurél együttese az ősszel legyőzte a zöld-fehéreket. Igaz, sérülés és betegség miatt több kulcsjátékosát is nélkülöznie kellett Mátyus Jánosnak.

A Haladásból Tóth Dávid, Rácz Ferenc és Schuszter Ronald is kihagyta a találkozót, míg Predrag Bosnjak a kispadon várta, hogy beálljon, ha a szükség úgy hozza. A tartalékos összeállítás ellenére is a házigazda dominált és a kezdés után a játék a gyirmóti térfélen folyt. Bár a kapusnak nem akadt dolga, több veszélyesnek tűnő akciót is vezettek a szombathelyiek.

A Gyirmót alaposan beleerősített a télen, mégis a házigazda diktálta a tempót. A vendégek pedig jobbára saját térfelükön védekeztek és kontrából próbáltak zavart okozni a vasi védelemben – kevés sikerrel… Az első félóra végén aztán megváltozott minden, hiszen Heffler szép szabadrúgásból talált be és megszerezte a vezetést az addig “könnyű ellenfél” benyomását keltő Gyirmót.

Ráadásul a szünet előtt a kitámadó hazai védelem ismét kapitulált, ezzel komoly hátrányba került a Haladás. Hogy mennyire elégedetlen volt tanítványaival Mátyus János jól mutatja, hogy a szünetben négyet is cserélt a vasi csapat mestere. Dragóner kísérlete volt az első komolyabb helyzet a térfélcsere után, de a támadó lökete elkerülte a kaput.

A nyolcadik percben aztán Mocsi érkezett jó ütemben Medgyes szögletére és bólintott a kapuba. Hiába támadott ezután többet a Haladás, nem volt kellő átütőerő ezekben a próbálkozásokban. Ahogy lenni szokott, ami az egyik oldalon kimaradt, az a másikon bement. A kontrákra berendezkedő vendégek a találkozó utolsó percében büntetőhöz jutottak.

Verpecz balra vetődött, míg Nagy a kapus mozgásával ellentétesen lőtt a hálóba és alakította ki a végeredményt. A Szombathelyi Haladás több támadást vezetett, mégis a pontossággal gondok adódtak, míg a gyirmótiak a kínálkozó lehetőségeikkel éltek. Ezzel a vereséggel továbbra is hatodik helyen maradt a vasi együttes, de pontszámban lemaradt az ötödik pozíciótól.

Szombathelyi Haladás – Gyirmót FC Győr 1-3 (0-2)
Szombathely, Haladás Sportkomplexum – Zárt kapus mérkőzés

Haladás: Verpecz – Csilus, Mocsi, Devecseri, Németh Milán – Kállai (Schimmer), Kiss B. (Doktorics), Holdampf, Debreceni (Bosnjak) – Medgyes, Tóth M. (Dragóner).
Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerző: Mocsi illetve Heffler, Lencse, Nagy P. (büntetőből)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!