Három vereség után köszönt el a nemzetközi porondtól az Egis Körmend magyar élvonalbeli kosárlabda együttes. A vasi piros-feketék Hollandában kialakított buborékban szerepeltek és tettek meg mindent a továbbjutás reményében. A belga, görög és olasz ellenfelekkel szemben csak a tisztes helytállás jutott, így már a honi bajnokságra fókuszálhatnak a Rába-parti városban.

Mint kiderült, palánk alatt nagyon könnyűnek és alacsonynak tűnt a vasi alakulat a nemzetközi mezőnyben, így négyes poszton erősített a Körmend. A 203 centiméter magas Benjamin Simons szemlyében egy tapasztalt erőcsatárral bővül Ziga Mravljak lehetőségeinek tárháza. Az új szerzeményről szóló klub közleményt küldött, amelyet változtatás nélkül adjuk közre olvasóinknak:

“Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy csapatunkhoz érkezik az 1991 februárjában született Benjamin Simons. Ahogy az már korábban megjelent, klubunk hetek óta kereste azt a játékost, aki az Egis Körmend segítségére lehet 4-es poszton. A 203 centiméter magas, amerikai Benjamin Simons a Drake Bulldogs csapatánál eltöltött egyetemi évei után 2013-ban kezdte meg profi karrierjét Belgiumban, a Port of Antwerp Giants együttesénél.

2016-ban a szintén belga Limburg együtteséhez igazolt, amellyel Körmenden is megfordult, 2016 októberében, az első csoportmérkőzés alkalmával. Nem rajta múlt, hiszen a Limburg egyik legjobbja volt 16/12-es teljesítményével, de akkor 100-85-re kikapott csapatával nálunk. Egy év múlva Spanyolországba, a Monbus Obradorio csapatához kötelezte el magát, ahol két szezont töltött.

A 2019-20-as idényre tette át a székhelyét a Telekom Baskets Bonn gárdájához, ahol a Bajnokok Ligájában például a Falco ellen is játszott. A jelenlegi idényt Argentínában, az Obera Tenis Club játékosaként kezdte, ahol hat mérkőzésen lépett pályára.”

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!