A Hungarysport nemcsak az élsport, hanem a régió sportéletének jeles képviselőinek is igyekszik helyet biztosítani. Ennek eredményeként a megyei labdarúgó bajnokságot érintő hírekkel is találkozhatnak oldalunkon a kedves olvasók. A téli szünet viszont a megszokott forgatókönyvvel ellentétben hosszabbnak bizonyul a csapatoknak, amit szeretnének jól kihasználni.

Mint ismert a kormány döntésének értelmében a koronavírus-járványnak köszönhetően elmaradt 2020 év végén a szokásos Szilveszter Kupa, ahogy a nagypályás együttesek számára kiírt teremkupa is. Ennek eredményeként a rövid alapozási időszak után gőzerővel készülnek önállóan és szabadtéren a megyei bajnokságban érintett csapatok – így a Torony, valamint a Spari is.

S hogy miért ezt a két együttest emeltük ki? Ez a két csapat feszült egymásnak a hétvégén a Király Sportcentrumban és elfogadva a meghívást testközelből vehettük szemügyre hol tartanak a felkészülésben a felek. A kifejezetten csípős, barátságtalan hidegben nagy kedvvel játszottak a labdarúgók a 3×30 percre tervezett barátságos mérkőzésen.

Nemcsak nevében volt baráti az összecsapás, hanem valóban sportszerű keretek között zajlott a találkozó. Igyekeztek a műfüves pályához alkalmazkodva, elkerülni a sérülést okozó megmozdulásokat, szereléseket. Látványos megmozdulásból így sem volt hiány és küzdőszellemben is jelesre vizsgázott a Spari, illetve a Torony együttese.

Már a kezdés után jelezte a szombathelyi együttes, hogy a támadószekcióval komolyan kell számolni. Két komolyabb helyzetet is kidolgoztak Pulaiék, majd az első negyed óra végén kétszer is mattolták a vendégek kapusát. Bár itt meg kell jegyezni, hogy mindkét együttes erősen tartalékosan állt fel, de ez a mutatott játékon egyáltalán nem érződött.

Az idényre készülő csapatok mérkőzését végül az Elektomol-Spari nyerte, amely a véghajrát erővel jobban bírta és akár nagyobb különbséggel is nyerhettek volna. Igaz, az eredményből messzemenő következtetéseket vétek lenne levonni, hiszen ez még csak az első felkészülési mérkőzés volt. A Spari a következő hetekben összeméri erejét még az Újperinttel, a Körmend VSE-vel és a Szentpéterfa csapatával is.

Spari – Torony 8-5
Felkészülési mérkőzés – ZÁRT KAPUK MÖGÖTT!
Szombathely, Király Sportcentrum

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!