A pandémiás helyzet ellenére is ki voltak éhezve a sportolók a dartsra. Ezt jól mutatja az is, hogy a hétvégén rengeteg versenyző érkezett a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület saját szervezésű és lebonyolítású erőpróbájára. A helyszín ezúttal sem változott, több mint hatvan sportbarát ragadt nyilat a Haladás Sportkomplexumban kialakított táblák előtt.

A Goldfisch Darts Open ugyanakkor tartogatott meglepetéseket is, hiszen nyílt versenyként ismert rendezvénynek alkalmazkodni kellett a magyar kormány előírásaihoz. Így csak versenyengedéllyel rendelkező sportolók vehettek részt ezen a fordulón és adtak egymásnak randevút a helyszínen – a szigorú előírások betartása mellett. Az év első vasi erőpróbáján tiszteletét tette Tóth Kálmán, Szombathely sportbizottságának elnöke, a helyszínt biztosító Haladás VSE klubmenedzsere Szántó Erzsébet, valamint Balázs Gábor, a Magyar Darts Szövetség elnöke is.

A rekordszámú 61 nevezőt ezúttal is csoportokra osztották a szervezők. Érdekesség, hogy nemcsak a szomszédos városokból, megyékből jöttek versenyzők, hanem Zalaegerszegről, Kaposvárról, Darányból és Pestről is. Ezzel emelve a torna színvonalát. A magas színvonalú mérkőzések után a csoportelsők jutottak az egyenes kiesési szakaszba.

Itt viszont minden apró hiba legbe került vagy épp vereségbe szaladt a figyetlen játékos. Végül az elődöntőbe 2 hazai, szombathelyi, egy-egy kaposvári, valamint soproni versenyző jutott. Végül a két SZDCSE játékos bronzérmen osztozott, míg a fordulót Alexits Tamás (Aramis) nyerte meg Major Nándor (Kaposvár) előtt. Folytatás február 28-án, ismét a Haladás Sportkomplexumban.

GOLDFISCH DARTS OPEN 2021
I. forduló
Szombathely, Haladás Sportkomplexum

1. Alexits Tamás (Aramis Darts Club SE)
2. Major Nándor (Kaposvári DK)
3-3. Ágoston Károly és Marton Olivér (mindkettő SZDCSE)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!