Múlt héten három hazai győzelemmel erősítette meg listavezető pozícióját a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely. Ezen a héten viszont idegenben lépnek parkettre a sárga-feketék, ma Pakson, pénteken pedig Pécsett kell(ene) a hazaiak fölé nőni.

Az eredetileg október 7-re kiírt meccset pótolja a két csapat, az elindulás előtt Gasper Okorn vezetőedző fogalmazta meg várakozásait.

– A paksiak jó csapatot alkotnak, idegenben pedig különösen nem lesz könnyű ellenük. Múlt héten már láttam bíztató jeleket, de ezután is lépésről-lépésre kell haladnunk. Az Atom gyorrs kosárlabdát játszik és biztos vagyok benne, hogy bizonyítani akarnak ellenünk – nyilatkozta a klub közösségi oldalának.

A szombathelyiek legfrissebb légiós igazolása, a horvát Boris Barac szerint a védekezés lesz a döntő tényező.

Hazai pályán bárki veszélyes lehet. Ezért is számítok nagyon nehéz mérkőzésre Pakson, mert hazai pályán ők is nagyon jól játszanak. Biztos bizonyítani is akarnak ellenünk, mert a múltkori fordulóban csak szoros mérkőzésen tudták legyőzni a JKSE csapatát. Most jó ritmusban vagyunk, megnyertük az utolsó 3 meccsünket. Nehéz menetrendünk van, de remélhetőleg tudunk nyerni! Biztosan kulcs lesz a védekezés, nagyon oda kell figyelnünk a meghatározó játékosaikra. Úgy érzem, ha a múlt heti formánkat hozzuk, akkor lesz esélyünk a győzelemre – latolgatott a paksi út előtt a Falco magasembere.

A végére pedig jöjjön egy-két érdekesség a sárga-feketék és az atomvárosiak háza tájáról.

Az ASE Paks – Falco meccsen 18 órakor dobják fel a labdát.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!