Nincs könnyű helyzetben a korcsolyasport, hiszen a koronavírus-járvány és a szigorú előírások mellett az edzéseket is nehéz megvalósítani, míg a versenyek többségét el kellett halasztani. Épp ezért üdítő kivételnek számított az ISU – Nemzetközi Korcsolya Szövetség – által szervezett edzőtábor, amelyet Olaszországban rendeztek, több nemzet együttműködésével.

Az egyhetes közös munkát megelőzően mindenkinek negatív tesztet kellett produkálni. A magyar színeket TDKE-Tatabánya, Budaskate, Tornádó Team-Szeged, Jászberényi SE és a Szombathelyi Sportiskola – Savaria Speedskating Team képviselte. Hazánk tehetségei mellett pedig érkeztek versenyzők a hétvégi futamra Spanyolországból, Csehországból, Olaszországból, Romániából és Ausztriából is.

A magyarok sikerei közül három emelkedett ki. Vancsó Rebeka /3. hely/, valamint Lukács Soma /1. hely/ – mindkettő a Tatabánya igazolt sportolója – mellett a szombathelyi Mercs Abigél bronzérme nevezhető kiváló eredménynek. A vasi versenyzők majdnem mindegyike egyéni csúcsokat értek el, ennek fényében rendkívül hasznos edzőtáboron vannak túl Tóth Attila tanítványai.

Az összetett eredmények 4 táv alapján derültek ki!
Mercs Abigél 3. hely
Sipos János 6. hely
Szélinger Benjamin 10. hely
Bödei Bálint 6. hely

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!