A nemzetközi kupaszereplés után ismét a hazai élvonalbeli bajnokságban lépett pályára az Egis Körmend együttese. Szerda este a Zalaegerszeg otthonából kellett elhoznia a győzelmet a vasi alakulatban, amennyiben nem szeretne leszakadni a dobogós csapatok mögött. Ehhez viszont a legjobb formájára volt szükség a játékoscseréken átesett piros-feketéknek.

Enenk megfelelően jól kezdte a találkozót a Körmend, hiszen 0-4-ra meg is léptek, viszont gyorsan reagált a zalai alakulat is és egyenlítést követően fej-fej mellett haladtak a csapatok. A játékrész végén viszont Szabó Zsolt triplájával belehúzott a hazai együttes. A nagy, 8-0-ás roham után folyamatosan nőtt a különbség a felek között és a nagyszünetig több, mint húsz pontossá hízott a ZTE előnye.

A térfélcsere után szigorított védekezésén a Körmend. Meg is lett az eredménye, főleg miután a támadásban is feljavultak. Ezt a negyedet végül megnyerte a vasi alakulat, de ezzel el is lőtték az összes puskaporukat. Az utolsó felvonás már csak puszta formalitás lett és az első félidőben nyújtott kiváló játékával magabiztos győzelmet aratott a Zalaegerszeg.

Zalakerámia ZTE KK – Egis KÖrmend 92-69 (20-16, 31-11, 17-20, 24-22)

Körmend: Thames 4, Németh Á. 2, Mócsán 19/9, Durázi 2, Taylor 16.
Csere: Simons 8/6, Ireland 7/3, Tóth N. 6, Ferencz 5/3, Takács K. -.
Vezetőedző: Ziga Mravljak

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!