Pikáns küzdelmet ígért a Haladás szegedi kirándulása, hiszen az ősszel 2-0-ra nyertek a szombathelyiek. Az alföldi alakulatot pedig joggal fűtötte a visszavágás reménye. Már csak azért is, mert több olyan játékos is helyet kapott a Szeged kezdőjében, akik korábban a vasi megyeszékhelyen is megfordultak. Az izgalom tehát garantált volt ezúttal is.

Bár a szombathelyi szurkolók reménykedve várták a kezdő sípszót, némiképp csalódottak lehettek. Az első percekben ugyanis a Hali birtokolta többet a labdát, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni. Egykori játékosa, Grumic viszont villogott az első félidőben. Először egy távoli lövéssel próbált zavart okozni, majd a szegedi vezetés megszerzésében szerzett elévülhetetlen érdemeket.

A szombathelyiek egykori támadója ugyanis komolyan megkeverte a vendég védelmet és Dobos elé tálalt, aki nagyot hibázott. Egy perccel később Grumic szép átadásával indult az a támadás, aminek végén Jovanovic lőtte ki a hosszú sarkot. A vezetést követően még jobban lezárta a védelmét a házigazda. A legnagyobb vendég helyzetet Németh Milán átadásából Schimmer jegyezte, de nem sikerült bevennie Varga kapuját.

A Szeged pedig nem kockáztatott feleslegesen, de bátran letámadta ellenfelét és többször is hibára késztették a vasi hátvédeket. Aztán a szünet előtti percben Holdampf érkezett egy bedobásra, akit buktattak, így büntetőhöz jutott a Haladás. Németh Márió tizenegyese kellően erős és helyezett volt ahhoz, hogy Varga ne védhesse. A szombathelyiek a 45. percben tudtak egalizálni.

A térfélcserét követően sem változott sokat a játék képe: a vendégek birtokolták többet a játékszert, míg a hazaiak kontrákkal szerettek volna zavart okozni, de igazán nagy helyzetet egyik csapat sem dolgozott ki. A játékrész során jobbára már csak mezőnyben gyűrték egymást a felek, úgy tűnt, hogy gól már nem születik. Majd a 85. percben a semmiből megszerezte a vezetést a Haladás.

Németh Milán baloldalról érkező labdájára Medgyes mozdult, de a játékszerbe belekapott az Őt őrző védő is, a játékszer pedig a megdermedt kapus mellett csorgott a hosszú sarokba. Bár mindent megtett a Szeged az egyenlítésért, de ez nem sikerült, így egy döntetlen színezetű mérkőzésen szerzett három pontot a Szombathelyi Haladás, amely továbbra is a hatodik helyen áll.

Szeged – Szombathelyi Haladás 1-2 (1-1)

Haladás: Verpecz – Schimmer (Jancsó), Mocsi, Debreceni (Doktorics), Bosnjak, Kiss B., Csilus, Holdampf, Németh Márió (Dragóner F.), Németh Milán, Medgyes.
Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerző: Jovanovic illetve Németh Márió (büntetőből), Medgyes

Merkantil Bank Liga, 23. forduló:
Debreceni EAC-BFC Siófok 1-5 (0-1)
Gyirmót FC Győr-Budaörsi SC 2-0 (0-0)
FC Ajka-Aqvital FC Csákvár 2-2 (1-1))
Pécsi MFC-Kolorcity Kazincbarcika SC 4-2 (2-0)
Soroksár SC-WKW ETO FC Győr 1-0 (0-0)
Dorogi FC-Nyíregyháza Spartacus FC 1-0 (0-0)
Kaposvári Rákóczi FC-Békéscsaba 1912 Előre 1-1 (1-0)
Vasas FC-Szentlőrinc 3-0 (1-0)
Szolnoki MÁV FC-Debreceni VSC 2-1 (2-0)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!