Vas megyét, illetve Szombathely városát Masters kategóriában Dávid János képviselte, aki a szó szerint erős mezőnyben a 6. helyet szerezte meg. Érdekesség, hogy Jani úgy vállalta a versenyt, hogy előtte a járvány miatt összesen 2 edzése volt az elmúlt pár hónap során és mindent egy lapra feltéve végig küzdötte a megmérettetést.

Érdemes tudni, hogy a Crossover verseny egy olyan erősember versenyforma, amely több erő sportágat foglal magába a versenyszámok tekintetében. Ezek közé tartozik a klasszikus erosember versenyszámok mellett a Felföldi játékokból átvett próba, illetve a bothúzás is.

Az erősemberek ez alkalommal 7,5 tonnás kamionhúzásban (15 méteres távolságra), 50 kg-os kőlökésben (max. távolságra), 240 kg-os láncos lengősúly cipelésben (10 méteres távolságra), vegyes nyomó számban és bothúzásban versengtek.

Dávid János a 6. hely után már most várja a folytatást a Masters kategóriában, a strongman sportágban.

Február első versenyhétvégéjén az ugyancsak szombathelyi Gadó András is elkezdte volna a rahangolódast a 2021-es versenyszezonra, ám a hétfői edzés közben egy sajnálatos alkarhúzódást szenvedett. A hétvégi, Polgárdiban megrendezendő Téli országos bajnokság 2. fordulójában így a Magyar Erősember és Erősport Liga elnöke sajnos nem állhat rajthoz.

– Számomra nagyon fontos, hogy az idei versenyeken is eredményesen tudjak szerepelni, ezért msot a gyors felépülést helyezem előtérbe. Szeretném problémamentesen folytatni a felkészülést – fogalmazott érdeklődésünkre Gadó András.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!