Nehéz mérkőzés várt a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosárlabdázóira, akik a másodosztályú nyugati csoportjában érdekeltek. A legutóbbi játéknapon az a Mosonmagyaróvár látogatott a vasi megyeszékhelyre, akiket már egyszer sikerült legyőzni. Az erőviszonyok alapján hazai sikert ígért az összecsapás.

Ugyanakkor az is tény, hogy nem kezdték a legjobban a szezont Kéri Péter tanítványai, ráadásul sérülések és betegségek is tizedelték a SzoESE csapatát. A feldobást követően alaposan bekezdtek a hazaiak és a vezetést megszerezve meg is őrizték előnyüket. Igaz, nem céloztak túlságosan pontosan a szombathelyiek, de határozott és kemény védekezéssel ellensúlyozni tudták a támadásbeli pontatlanságukat.

Szepesi pontjaival próbálta tartani a lépést a MOGAAC, amely nagyon szívósan tapadt a vasi alakulatra. Hiába lépett meg a SzoESE 10 ponttal, a negyed végére felzárkóztak a vendégek. A folyatásban viszont a hazaiak védekezése kulcsmomentum volt. A második negyedben csak hét, a harmadik felvonásban pedig 9 pontot engedélyeztek riválisuknak.

Ezzel pedig minden kérdés eldőlt és már az első félidőben játéklehetőséget adott fiatal játékosainak a vasi együttes vezetőedzője. Oroszi és Vicze ponterős játékával pedig őrizni tudta előnyét a SzoESE és a találkozó végére már csak az volta kérdés, hogy milyen különbséggel hozza a kötelező győzelmet a szombathelyi együttes?!

SzoESE – MOGAAC 75-57 (28-23, 16-7, 15-9, 16-18)

SzoESE: Kiss M. 13/3, Mészáros 2, Vicze 14, Oroszi 20/6, Schveighoffer 11/3.
Csere: Bojkovszky 8, Gundinger 6, Gombkötő 1, Monek -, Novák -.
Vezetőedző: Kéri Péter

MOGAAC legeredményesebb dobói: Szepesi 22/3, 16/6.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!