Több szempontból is nehéz mérkőzés várt vasárnap délután a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabdázóira. Egyrészt hosszú órákon át tartó utazással kellett számolniuk, hiszen ezúttal az ország másik végén, Nyíregyházán kellett bizonyítaniuk. Az ellenfél pedig rendkívül kellemetlen, több – a dobogóra is esélyes – csapatot megtréfált hazai környezetben.

Az első percekben még felváltva vezettek a csapatok, majd a nyírségi alakulat repesztett egy 10-2-es etapot, ezzel jókora előnyre tettek szert. Szabó László elégedetlenségét fejezte ki, mikor magához intette játékosait. A védekezését próbálta megszilárdítani a SzoESE, ugyanakkor támadásban sem működött gördülékenyen a gépezet, nem igazán találta a ritmust a vendég alakulat.

A második negyed közepére aztán rendezte a sorokat a vasi együttes és Szabó-Haklits büntetőit követően az előny már a szombathelyieknél volt. Főleg Mezősi és a csapatkapitány volt elemében. Ez a roham pedig a nagyszünetig ki is tartott, ugyanakkor tény, hogy a pihenő a legrosszabbkor jött a vendégek számára. Ez meg is látszott a folytatásnál…

Dobó és Karakó kapta el a fonalat a térfélcsere után. Ez pedig egy 7-0-ás nyírségi pontesőt jelentett, a vezetést pedig ismét átvette a hazai alakulat. Bár igyekezett a SzoESE megtörni a házigazda ritmusát, védekezében és támadásban sem sikerült átlépnie saját árnyékán a vasi együttesnek, így szezonbeli második vereségét szenvedte el Szabó László együttese, amely legközelebb közvetlen riválisát a TFSE-MTK-t látja vendégül.

Nyíregyházi Kosársuli – SzoESE 79-71 (22-14, 11-22, 24-15, 22-20)

SzoESE: Kovács G. 15/3, Preisinger B. 5, Szabó-Haklits Zs. 19/9, Balogh V. 6, Plózer 6.
Csere: Mezősi A. 13, Püspöki L. 4, Szanati V. 3/3, Sándor A. -, Koltay -.
Vezetőedző: Szabó László

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!