Ahogy beszámoltunk róla, magabiztos győzelmet aratott a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosárlabda csapata. Nem indult könnyen a mérkőzés, hiszen a nagy rohanásban meg tudott lépni a vasi alakulat, de a Mosonmagyaróvár mindig rendezni tudta sorait és felzárkóztak. A döntésre végül a játékrész derekán került sor – ekkor nagy szerepet kaptak a fiatalok is.

Kéri Péter vezetőedző által kidolgozott taktikát maximálisan megvalósították tanítványai és az átlagosnál valamivel pontatlanabb dobószázalékot ellensúlyozni tudták a kemény védekezéssel. Ekkor már hiába próbált fogást találni a MOGAAC alakulata a SzoESÉ-n, megőrizte előnyét a szombathelyi csapat és az odavágót követően, hazai környezetben is győzelmet aratott.

Monek Máté, a vasi alakulat egyik fiatal tehetsége közel negyed órát tölthetett parketten és főleg védekezében hárult rá nagy szerep, amit embere őrzésével és lepattanók szerzésével koronázott meg. A kosaras szerint a győzelmük teljesen megérdemelt volt, hiszen csapatként küzdve sikerült felülmúlni ellenfelüket – immás második ízben a szezon során.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!