Nehéz mérkőzés várt a Haladás VSE élvonalbeli futsal csapatra, amely az ország egyik legjobb együttesét, a többszörös bajnok és kupagyőztes Berettyóújfalut látta vendégül a Rohonci úti sportkomplexumban. Az őszi első felvonás emlékezetesre sikeredett, hiszen Juan Ramon Calvo Rodriguez tanítványai magabiztos játékkal 2-1 arányban nyertek és törték meg a MVFC hazai veretlenségi sorozatát.

Ezúttal viszont a zöld-fehérek voltak nyomás alatt, hiszen a tabella éléről várhatták a fordulót és csak egyetlen ponttal álltak jobban, mint üldözője. Nagy elánnal estek egymástnak a csapatok, mindkét oldal szerette volna akaratát a másikra erőltetni. Ennek eredményeként élvezetes, pörgős találkozót láthattak a közvetítésnek is köszönhetően a szurkolók.

Helyzeteket is sikerült kidolgozni a csapatoknak, bár a gólok helyett inkább csak a szabálytalanságok száma gyűlt a játékrész első felében. A szünethez közeledve felpörögtek az események, először Horváth Péter veszélyeztetett, majd az ellenakció végén Rábl beadásába Darrieer nyúlt bele szerencsétlenül, ezzel megszerezte a vezetést a MVFC.

A térfélcserét követően megújult erővel rontott ellenfelének a Hali. Hiába azonban a nagy elán, nagyon jól tartotta magát a Berettyóújfalu. Érezhető volt viszont, hogy érik a Haladás gól is. Vas labdaszerzését követően Dróth tálalt Nagy Kevin elé, aki közelről nem hibázott. Egy perccen belül aztán a fordítás is összejött a vasi alakulatnak!

Simic kapufájánál még bosszankodtak a hazai szimpatizánsok, de Vidák szinte azonnal be is pofozta a labdát az elfekvő kapus mellett. Ez viszont azt is jelentette, hogy pokoli 10 perc várt a Haladás játékosokra. Hiába volt lépéskényszerben a MVFC, életveszélyes ellenakciókat vezettek a szombathelyiek. Vas a kapu torkából lőtt fölé, de Dróth lökete is ígéretes volt.

A 38. percben aztán Hajmási is megvillant, aki egy elvesztett labdát szerzett vissza és “csőrrel” vette be a vendégek kapuját. Hiába cseréltek vészkapusra a Berettyóújfalu, nem tudták előnyüket gólra váltani, így teljesen megérdemelten nyert a Haladás. A győzelem pedig azt is jelenti, hogy az alapszakasz utolsó mérkőzésének eredményétől függetlenül az első helyről várhatja a rájátszást Juanra mester alakulata.

Haladás VSE – MVFC Berettyóújfalu 3-1 (0-1)

Haladás: Alasztics – Darrieer, Hajmási, Dróth, Vas.
Csere: Gyimesi – Kovács M., Nagy K., Horváth P., Simic, Sipos, Gerencsér, Szakasics, Vidák.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Nagy K., Vidák, Hajmási illetve Darrieer (öngól)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!