Meglehetősen feszített menetrend szerint készülnek, meccselnek a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosarasai, akik a hétvégén még a másodosztályú küzdelemben vettek részt, az új hetet pedig egyetemi bajnoki mérkőzéssel kezdték. Sok ideje így nem maradt Kéri Péter alakulatának, akik hétfő este az NKE SE léptek pályára a győzelem reményében.

Mivel a vasi együttes feltett szándéka a rájátszást érő helyek egyikének megszerzése, így mindenképpen sikerrel szerették volna venni a találkozót. Ennek megfelelően kezdte a derbit a SzoESE, amely Nicze vezérletével gyorsan megszerezte a vezetést és a határozott védekezésnek köszönhetően az első negyedben csak tíz pontot engedélyezett riválisának.

Ráadásul a csereként pályára lépő fiatalok is meghálálták edzőjüknek a bizalmat, így szárnyalt a szombathelyi alakulat. Könnyű kosarakat szereztek és a találkozó végéig kitartott a minőségi védekezésük. A nagyszünetre már el is döntötték a találkozót, így csak az volt kérdés, hogy milyen különbséggel abszolválja a SzoESE az egyetemi bajnoki mérkőzést.

Az utolsó felvonás elején Oroszi közeli duplájával megszületett a 100. pont is, de nem hagyott alább a vállalkozó kedv hazai oldalon. Ennek eredményeként 127 egységnél állt meg a dudaszó pillanatában és az NKE SE-nek is csak 51 pontot engedélyeztek a szombathelyiek. A győzelem egy pillanatig sem forgott veszélyben és továbbra is magabiztosan vezeti a nyugati csoportot a SzoESE.

SzoESE – NKE SE 127-51 (36-10, 33-14, 27-11, 31-16)

SzoESE: Kiss M. 13/3, Hódi P. 18/12, Vicze 29/9, Oroszi V. 10, Schveighoffer 12.
Csere: Monek 13/3, Habel 13, Körmendi 9/3, Németh M. 8, Werner 2, Balogh M. -, Novák M. -.
Vezetőedző: Kéri Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!