Nagy reményekkel várta a hétvégi fordulót a Szombathelyi Haladás, amely hétköznap a Magyar Kupában jutott tovább a Pécs ellenfeleként. Ráadásul a bajnokságban is jól szerepelnek a zöld-fehérek, akik egy hete a Szegeden gyűjtötte be a három pontot. Soron következő ellenfele – a Vasas személyében – nem ígérkezett könnyűnek.

Bár az ősszel 2-2-re végeztek a csapatok, mégis a fővárosi együttes jár előrébb. A szezont gyengén kezdő, azóta viszont megtáltosodó Vasas a második helyről várta a találkozót. Ennek ellenére a Haladás volt aktívabb. Sőt, a harmadik percben Németh Márió veszélyeztetett. Néhány pillanattal később Hídi, majd Hinora tesztelte a szombathelyiek kapusát.

A kezdeti nagy lendület később alább hagyott, egyik csapat sem mert nagy kockázatot vállalni. A Hali biztosan védekezett és néhány kósza ellentámadást vezetett, szögletek tekintetében is többet végezhettek el. Ennek dacára nem született gól az első félidőben. A szünetben cserélt egyet Mátyus János, aki a támadószekciót akarta megerősíteni.

Aktívabban kezdte a második játékrészt a Haladás, támadólag léptek fel és Dragóner érkezésével újabb lendületet kapott a csatársor. Azonban a gól csak nem akart megszületni, köszönhetően annak, hogy az utolsó passzokba hiba csúszott vagy épp a befejezés volt pontatlan. A játékrész közepén Feczesinék kapufát lőttek, de a dermedten álló vasi védelem megúszta.

A hajrát Debreceni szólója alapozta meg, de a fővárosi védők tisztázni tudtak az utolsó pillanatban. Hiába próbáltak fogást keresni az utolsó percekben egymáson a csapatok, nem sikerült megszerezni a győzelmet jelentő gólt. A mezőnyben kemény játék zajlott, de a kapuk már csak elvétve forogtak veszélyben a második félidőben. Összességében megérdemelt pontosztozkodás született a találkozón.

Szombathelyi Haladás – Vasas 0-0

Haladás: Verpecz – Schimmer, Devecseri, Mocsi, Bosnjak – Kiss B. (Tóth M.), Csilus, Holdampf, Németh Márió (Dragóner) – Horváth R. (Debreceni), Medgyes.
Vezetőedző: Mátyus János

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!