Ismét élő stream közvetítést láthattak a Hungarysport olvasói, hiszen péntek este a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosarasai léptek pályára hazai környezetben. Ezúttal nagy rangadóra került sor, a vendég az a TFSE-MTK U23 volt az ellenfél, amely tíz győztes meccset követően érkeztek a vasi megyeszékhelyre, ráadásul idegenben veretlenek voltak.

A visszavágás is fűtötte a fővárosi alakulatot, mert ősszel a SzoESE nyerni tudott az első felvonáson. Ezúttal viszont nagyon gyengén kezdte a találkozót Szabó László irányította vasi együttes. Az első pontokra perceket kellett várni, a vendégek pedig határozott védekezés mellett a támadások tekintetében is villogtak. Jól mutatja, hogy az első negyedben csak 9 pontot engedélyeztek a házigazdának.

A folytatásban is a TFSE akarata érvényesült. Vörösházi és Takács rendkívül hatékonyak voltak, ezzel pedig nem tudott mit kezdeni a vasi együttes. Szabó László időkéréssel és cserékkel próbált lendületet adni a SzoESE csapatának, de hiába. A nagyszünetre úgy tűnt, nagyon magabiztos vendég sikert fog hozni ez az összecsapás. Nagy meglepetésre azonban nem így történt!

A térfélcsere után felváltva estek a kosarak, de egyre többet hibázott a TFSE is, a harmadik negyed hajrájára pedig teljesen összeestek a fővárosiak. Kovács Gina és Plózer Petra vezetésével elkezdte ledolgozni tetemes hátrányát a SzoESE és hat pontra megközelítette riválisát. Nagy csatát ígért a záró játékrész. Ekkor már a faultoknak is nagy szerepe volt, amivel a vendégek szorgoskodtak jobban.

Plózer kipontozódása érzékenyen érintette a vasi alakulatot, de Preisinger tripláival hősiesen tartotta a lépést a pesti ellenféllel szemben a házigazda. Az utolsó percekben aztán már nem “ültek” úgy a dobások, mint kellett volna, így egy szoros és nagy csatát hozó második félidő után nyerte meg a találkozót a TFSE, amely továbbra is őrzi hibátlan idegenbeli mutatóját.

SzoESE – TFSE-MTK U23 61-74 (9-21, 14-22, 20-9, 18-22)

SzoESE: Kovács G. 19/9, Preisinger 13/12, Szabó-Haklits 5, Balogh V. 6, Plózer P. 13.
Csere: Püspöki 5, Mezősi -, Sándor -.
Veztőedző: Szabó László
Másodedző: Kollerics Barnabás

TFSE-MTK U23 legeredményesebb játékosai: Galli 24, Vörösházi 20/9, Takács 12/3.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!