Hétfő este az utolsó alapszakasz mérkőzést játszotta a Haladás VSE élvonalbeli futsal csapat. Juan Ramon Calvo Rodriguez együttese idegenben, az Újpest otthonában vizitált. A szombathelyiek számára csak az volt kérdés, hogy veretlenül fejezik-e be az alapszakaszt, vagy sem!? A vasi alakulat ugyais veretlenül álltak a tabella élén a 18. fordulót megelőzően.

Ennek megfelelően több fiatal kapott lehetőséget a hétfő esti találkozón. Volt lehetőség taktikai elemek gyakorlására is, de a mérkőzés elején még egymás erejét próbálták felmérni a csapatok. Ismerős arcokból sem volt hiány, a fővárosi kaput az a Tyukász védte, amely sikeres időszakot tudhat maga mögött, mint egykori Haladás játékos. Az ismerkedős percek után azonnal sebességet váltott az UTE.

Az első valamire való helyzetét értékesítette a házigazda. A 4. percben már megszületett a vezető gól: Ricardo beadását Suscsák Máté passzolta a hálóba. Ezután kevesebb helyzetet jegyeztek a csapatok, de a Haladás irányította a játékot. Bár akadt helyzet a lila-fehérek előtt, de az eredmény már nem változott. Hiába próbált egalizálni a Hali, erre nem került sor az első 20 percben.

A térfélcserét követően se változott nagyot a játék képe. A szombathelyiek igyekeztek fogást találni a házigazdán, a lilák pedig próbáltak kontrákból zavart okozni. Ez viszont az Újpest számára volt eredményes, mert Suscsák egy távoli lökettel próbálta meglepni Gyimesit. A kísérlet megpattant egy lábon és így csorgott a hosszú sarokba, ezzel kettőre növelve az UTE előnyt.

Ezután még nagyobb erőket mozgósított a vendég alakulat, de a kapu előtt nem voltak kellően határozottak. Ráadásul az Újpest életveszélyes ellentámadásokkal riogatták a cserekapust, Homlokot. A vége előtt aztán a semmiből szépített a Haladás. Egy berúgást követően Gerencsér lépett bele egy passzba, ami a lábáról a hazaiak kapujába pattant.

Ezután még nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a tartalékos kerettel érkező Hali, amely az utolsó perceket megnyomta. A vészkapus megoldás viszont nem hozott átütő erőt, így az utolsó alapszakasz-mérkőzését elveszítette – és ezzel veretlenségét is – a vasi alakulat.

Újpest RFC-220VOLT – Haladás VSE 2-1 (1-0)

Haladás: Gyimesi – Hajmási, Horváth P., Dávid R., Gerencsér A.
Csere: Alasztics, Homlok – Kovács M., Nagy K., Simic, Sipos G., Vatamaniuc-Bartha, Szakasics, Vidák.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Suscsák 2 illetve Gerencsér.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!