Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a koronavírus-járvány miatt, a játékosok egészségének védelme érdekében törölte az ifjúsági Bajnokok Ligája (UEFA Youth League) 2020–2021-es idényét – derült ki az UEFA hivatalos honlapján szerdán megjelent közleményből.
Mint ismert, két magyar csapat vett volna részt ebben a kiírásban: a Bajnokok Ligája-ágon érdekelt (az első csapat BL-csoportkörös szereplése révén) Ferencváros a Lokomotiv Moszkva vendége lett volna, míg a bajnoki ágon az ETO FC Győr az Apoloniával mérkőzött volna meg Albániában a legjobb 32 közé jutásért.

A szerdán nyilvánosságra hozott határozatban az UEFA végrehajtó bizottsága emlékeztet: az idény rajtját ősszel kénytelenek voltak elhalasztani, de az európai járványhelyzet azóta sem javult, a szigorú korlátozások következtében a klubok utazásszervezési nehézségekkel szembesültek. Az idény törlésének legfőbb oka ezzel együtt az, hogy ne tegyék ki fokozott fertőzésveszélynek a fiatal labdarúgókat.

A mostani kiírásban nem rendeztek volna csoportkört. A 64 csapat egymeccses párharcot vívott volna a legjobb 32 közé jutásért.

A 2013 óta íródó torna történetében ez lett volna az első olyan idény, amelyikben két magyar klub érdekelt. Az FTC és az ETO egyaránt újonc lett volna a hivatalosan UEFA Ifjúsági Liga néven futó mérkőzéssorozatban.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!