A magyar férfi kosárlabda-válogatott előtt álló sűrű programról és az EB-selejtezőn résztvevő szűkített keretről ITT írtunk, most a korábban Szombathelyen is megfordult Filipovity Márkó várakozásairól adunk hírt.

Az Olaszországban pallérozódó kosaras a hét elején csatlakozott az Ivkovics-legénységhez, miután a Pesaro csapatával az Olasz Kupa negyeddöntőjében a Sassari, majd az elődöntőben a Brindisi ellen is győztesen hagyta el a milánói parkettet. A fináléban aztán sajnos nem sikerült a bravúr a Pesarónak. Az A|X Armani Exchange Milano az első perctől kezdve uralta a játékot és magabiztosan, 87-59-re nyert. Filipovity Márkó csapata egyik legjobbja volt, 12 pontot dobott és szerzett 5 lepattanót, 25 percet volt a pályán.

A Falco korábbi magasemberét még Milánóban sikerült elérnünk és miközben gratuláltunk neki, azt is megkérdeztük, mit vár a válogatott EB-selejtező szereplésétől.

– Köszönöm a gratulációt, úgy érzem jól ment a játék, szépet mentünk, de a döntőre elfogytunk, ennek ellenére értékes az ezüstérem. Kijevben csak egy meccset szükséges megnyernünk a biztos EB-részvételhez, ezt szeretnénk minél előbb begyűjteni, a többi már ,,csak” hab lesz a tortán.

A kupadöntő után a válogatottban is bizonyítani akarok, Kijevben szeretném  megmutatni tudásom legjavát – nyilatkozta érdeklődésünkre a Pesaro magyar válogatottja.

A válogatott keret:
Pongó Marcell (Nürnberg Falcons, német), Fazekas Máté (Orange Academy Ulm, német), Benke Szilárd, Keller Ákos, Perl Zoltán, Váradi Benedek (Szombathely), Ferencz Csaba (Egis Körmend), Vojvoda Dávid (Alba Fehérvár), Szabó Zsolt (Zalaegerszeg), Somogyi Ádám (Debrecen),  Horti Bálint (Kecskemét), Lukács Norbert (Alba Fehérvár), Filipovity Márkó (Pesaro, olasz), Eilingsfeld János (Atomerőmű SE), Pongó Máté (Szolnoki Olajbányász), Karahodzics Kemal (Kecskemét).

A mieink hétfő óta már Kijevben tartózkodnak, ahol csütörtök este már Szlovénia lesz az ellenfél.
A részletes program:

február 18., csütörtök, 20.10: Szlovénia–Magyarország
február 19., péntek, 17.10: Ausztria–Magyarország
február 21., vasárnap, 18.00: Magyarország–Ausztria
február 22., hétfő, 18.00: Magyarország–Ukrajna

Az F csoport állása:
1. Szlovénia 7 pont/4 mérkőzés (már továbbjutott), 2. Ukrajna 6/4 (már továbbjutott), 3. Magyarország 4/2, 4. Ausztria 4/4.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!