A magyar férfi kosárlabda-válogatott február 7-től kezdődően Kecskeméten készült fel a sorsdöntő ukrajnai EB-selejtezőkre.

A mieink eddig két mérkőzést játszottak csoportjukban, amelyeket még tavaly februárban Szlovéniával, illetve Ukrajnával szemben meg is nyertünk, azonban Szlovéniában a koronavírus-helyzet miatt végül elmaradt a házigazda elleni visszavágó és az Ausztria elleni első meccs. Így ezen a héten nem mindennapi terhelés, 5 nap alatt 4 mérkőzés következik.

A sárga-feketék válogatottja, Perl Zoltán szerint sikerült felkészülni az EB-selejtezőkre.

– Úgy érzem, a felkészülés jól sikerült, igyekeztünk fizikailag és taktikailag is minél eredményesebben rákészülni az ellenfelekre. Szeretnénk valamennyi EB-selejtezős meccsünket megnyerni, ami persze cseppet sem lesz könnyű, de a csapatunk képes rá – fogalmazott érdeklődésünkre a Falco válogatottja.

A válogatott kerete:
Pongó Marcell (Nürnberg Falcons, német), Rosco Allen (Niigita Albirex, japán), Benke Szilárd, Keller Ákos, Perl Zoltán, Váradi Benedek (Szombathely), Ferencz Csaba (Egis Körmend), Vojvoda Dávid (Alba Fehérvár), Szabó Zsolt (Zalaegerszeg), Somogyi Ádám (Debrecen),  Horti Bálint (Kecskemét), Lukács Norbert (Alba Fehérvár), Filipovity Márkó (Pesaro, olasz), Eilingsfeld János (Atomerőmű SE), Pongó Máté (Szolnoki Olajbányász), Karahodzics Kemal (Kecskemét).

Korábban már megírtuk, hogy a magyar csapat szombaton átesett az indulás előtti utolsó PCR-teszten, ami az Ukrajnába történő utazásnak is egy fontos előfeltétele volt. A mieink hétfő óta már Kijevben tartózkodnak, ahol szerdán online sajtótájékoztatót tartott Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány.

„Ez a negyedik napunk a buborékban, minden rendben velünk, jó a hangulat. Mindig a következő meccsre fókuszálunk, így jelenleg a Szlovénia elleni mérkőzésre készülünk. A szlovénok nagyon jó, ABA ligás játékosokkal vannak tele. Ismerősök lesznek számunkra, kiélezett meccsre számítok. Mindenki játszani akar, nincsen sérülésünk.”

 

Rosco Allen a szigorú járványügyi korlátozások miatt nem tudott elutazni Ukrajnába, az ő hiányáról is kérdezték a szövetségi kapitányt:

„Nem foglalkozunk ezzel, azokkal kell foglalkoznunk, akik itt vannak és játszani tudnak. Ők a legfontosabbak!”

A magyar csapat 5 nap alatt 4 mérkőzést játszik, így jelentős terhelés lesz a csapaton:

„A mérkőzések között kevés idő lesz a regenerációra. Nincs tapasztalatunk arról, hogy milyen, amikor egy csapat 4 meccset játszik, míg egy másik csak kettőt.”

A program:

február 18., csütörtök, 20.10: Szlovénia–Magyarország
február 19., péntek, 17.10: Ausztria–Magyarország
február 21., vasárnap, 18.00: Magyarország–Ausztria
február 22., hétfő, 18.00: Magyarország–Ukrajna

Az F csoport állása:
1. Szlovénia 7 pont/4 mérkőzés (már továbbjutott), 2. Ukrajna 6/4 (már továbbjutott), 3. Magyarország 4/2, 4. Ausztria 4/4.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!