Véget ért a másodosztályú röplabda-bajnokság alapszakasza. Két csoportban, egy-egy szombathelyi klub képviselte városunkat az országos mezőnyben és kiváló bizonyítványt szerezve, mindkét alakulat ott lesz a felsőházi rájátszásban. Bodzer Attila irányította Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület számára a záróforduló egyben a folytatásra való hangolódás jegyében telt.

A Veszprém ellen ugyanis több fiatal tehetségnek is lehetőséget biztosított a vasi alakulat vezetőedzője. Az első két hely – amely a továbbjutást jelenti – már korábban megszerezte a SzoESE is. A VESC elleni összecsapáson hasonló erők párharcát hozta. Míg első két felvonást a vendégek bírták jobban, leginkább a játszmák hajrájában koncentráltak.

Ezután viszont a SzoESE percei következtek. Remek nyitások és sáncoknak köszönhetően sikerült szépíteniük. Az utolsó szettben viszont ismét a vendégek remekeltek, így végül 3-1 arányban győzedelmeskedett a VESC, amely szintén ott lesz a felsőházban, amely ráadásul veretlenül zárta az alapszakaszt. Így jócskán lesz miért törlesztenie a szombathelyi együtteseknek…

SzoESE – VESC 1-3 (17, 19, -22, 18)

SzoESE: Németh Zs., Halmosi N., Gulkai Zs., Lakatos R., Kiss L., Börzsönyi Sz., Czillinger H., Szalai Cs., Petrányi P.
Libero: Nagy J., Németh P.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!