Remek szezont fut a 2020/2021-es bajnokság során a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabda csapata, amely kiválóan kezdte az évadot. Egymás után gyűjtögették a győzelmeket, majd sorozatos balszerencsék érték a csapatot. A koronavírus-járvány, a téli szünet a lehető legrosszabbkor szólt közbe és több kulcsjátékos is kidőlt kisebb-nagyobb sérülésekkel.

Épp ezért kettőzött erővel várta a tavaszi pontvadászatot a SzoESE, amelynek egyik legfőbb fegyvere a kiváló védekezése volt. Azonban ahogy Nyíregyházán, úgy a közvetlen rivális TFSE-MTK U23 ellen sem sikerült nyerni a vasi alakulatnak. A gyenge első félidőt követően feltámadt a házigazda, de hiába, túl nagy volt a különbség a felek között. A vereség okairól a találkozó két leginkább érintett személyét kérdeztük.

Szabó László vezetőedző és Preisinger Boglárka – akinek tripláival csapata karnyújtásnyira megközelítette a riválist – egyetértettek abban, hogy a sérülések mellett a védekezés volt a kulcs, amiben nem sikerült az elvárt szintet hoznia a vasi együttesnek. Ugyanakkor mindketten hozzátették, hogy messze még a bajnokság vége és mindenki keményen fog dolgozni azért, hogy elérjék a szezon elején kitűzött célokat.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!