Ezúttal is a kijevi buborékban lépett pályára a férfi kosárlabda-válogatott, amely a legutóbbi hosszabbításos győzelmet követően ismét Ausztriával mérkőzött vasárnap este. A forgatókönyv azonban merőben más volt, mint a két nappal ezelőtti összecsapáson volt, egy dologban viszont hasonlított – ugyanis a vasi színeket képviselő kosarasok ezúttal is kiválóan játszottak.

A feldobást követően Vojvodáék triplákkal léptek meg, de Ersek vezérletével szép lassan felzárkóztak az osztrákok. A támadójátékunk ekkor akadozott és védekezésben is megoldhatatlan problémának tűnt Mahalbasic semlegesítése. Ivkovics Sztojan időkérését követően sűrűbben rotálta játékosait, ez pedig szép lassan meg is hozta a várt hatást.

Perl állt a válogatott élére és a második negyed derekára összeszedett hét pontos hátrányt ledolgozták a magyarok. Sőt, a félidő végén Filipovity tett róla, hogy magabiztos legyen az előnyünk, így nyolc egységgel állt jobban az Ivkovics-legénység, mint riválisa. A harmadik negyedben aztán állva hagytuk az osztrákokat, akik gyorsan beletörődtek sorsukba és komolyabb ellenállást már nem tudtak kifejteni.

Ennek eredményeként 23 pontos győzelmet arattak a magyarok, teljesen megérdemelten. Válogatottunkban a Falco színeket képviselő Perl-Váradi-Keller trió 37, míg az Egis Körmend játékosa Ferencz 5 egységgel járult a csapat sikeréhez. Ráadásul minden pályára küldött kosaras ponttal fejezte be az osztrákok elleni találkozót.

Magyarország – Ausztria 81-58 (16-18, 22-12, 20-12, 23-16)

Magyarország: Váradi 7/3, Vojvoda 12/6, Ferencz 5/3, Eilingsfeld 3/3, Keller 13/3.
Csere: Perl 17, Filipovity 9/3, Szabó Zs. 5/3, Pongó Marcell 3, Pongó Máté 3, Karahodzics 2, Horti 2.
Szövetségi kapitány: Ivkovics Sztojan

Ausztria legeredényesebb játékosai: Mahalbasic 10, Vujosevic 10, Ogunsipe 10/3

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!