Nemcsak a hölgyek, hanem az erősebbik nem képviselői számára sincs megállás az egyetemi bajnokságban. A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület a MEFOB idei kiírásában kiválóan szerepel, hiszen egyetlen vereséget szenvedtek és vezetik a nyugati csoportot. Ezúttal az egykor szebb napokat látott SMAFC látogatott a vasi megyeszékhelyre a győzelem reményében.

Hogy ne legyen oka bizakodni a vendégeknek, arról gyorsan gondoskodott a házigazda. Az első negyedben ugyanis kőkemény védekezést produkáltak Kéri Péter tanítványai, ráadásul az ellenfél palánkja alatt sem jöttek zavarba. Ennek eredményeként csak 2 pontot kaptak 10 perc alatt, míg közel harmincet dobtak. Tiszteletet érdemlő teljesítmény…

A magabiztos vezetés tudatában már rotálta játékosait a vasi alakulat trénere és különböző szerkezetben küldte pályára tanítványait. A tehetséges fiatalok pedig éltek a lehetőséggel és minden nyitott kérdést lezártak a nagyszünetig. A második félidő csupán formalitás volt. A SMAFC próbált fogást találni a szombathelyieken, de hiába, mert ezen az estén esélyük sem volt.

A SzoESE hozta a kötelezőt úgy, hogy minden mezőnyjátékos pályára lépett és hozzátette a magáét a 37 pont különbségű győzelemhez. Az eredmény mellett a mutatott játék miatt is elégedetettek lehetnek a vasi kosarasok, akik ezzel a sikerrel megszilárdították első helyüket a tabellán és készülhetnek a PTE-PEAC elleni rangadóra.

SzoESE – SMAFC 67-30 (27-2, 9-6, 9-10, 22-12)

SzoESE: Horváth Cs. 1, Gundinger S. 7/3, Vicze K. 18/3, Oroszi V. 16/3, Schveighoffer P. 14.
Csere: Monek M. 6, Németh M. 3, Novák M. 2, Bojkovszky B. -, Werner V. -, Körmendi B. -.
Vezetőedző: Kéri Péter

A SMAFC legeredményesebb játékosa: Szegedi M. 14/6.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!