Meglepetésre készül az 1.MCM-Diamant Kaposvár női röplabdacsapata, amely szerdán a Challenge Kupa elődöntőjének első mérkőzését vívja a friss Román Kupa-győztes, a magyar válogatott Bleicher Rékát foglalkoztató C.S.M. Volei Alba Blaj csapata ellen Marosvásárhelyen.
A harmadik számú európai kupasorozat első fordulójában erőnyerő kaposváriak decemberben hazai rendezésű, buborékos rendszerű tornán vívták ki az elődöntős szereplés jogát: akkor a Kaposvár Arénában előbb a cseh TJ Ostavát, majd a szlovák VP UKF Nitrát győzték le egyaránt 3-0-ra.
A somogyiak már hétfőn útra keltek Romániába, ahova egy Gyulán töltött éjszaka után kedden érkeznek meg, hogy este már a mérkőzésnek otthont adó, kétezer fő befogadására alkalmas marosvásárhelyi városi sportcsarnokban eddzenek.
“Szerintem most van lehetőség arra, hogy meglepjük ellenfelünket, mert ők a hétvégén a Román Kupa végjátékában két mérkőzést játszottak, ez pedig vélhetően kivett belőlük” – mondta az MTI-nek a somogyiak csapatkapitánya, Király-Tálas Zsuzsanna.
A magyar válogatott feladó kiemelte, jó, kemény röplabdát játszó csapattal találkoznak, ám a videózások alapján több esélyük lesz, mint egy évvel korábban a selejtezőben, amikor egy török élcsapattal csaptak össze.
“A Blaj inkább játszik olyan röplabdát, amely még a verhető kategória, mint a törökök. Erre azonban csak akkor leszünk képesek, ha mi jól játszunk és tartani tudjuk azt a szintet, amelyen december óta teljesítünk” – tette hozzá Király-Tálas.
Megemlítette, riválisuk erőteljes, pontos és precíz játéka a jó nyitásfogadáson alapszik, amennyiben keményen és jól tudnak nyitni, biztos abban, hogy meg fogják tudni nehezíteni a balázsfalvaiak dolgát.
Az ugyancsak válogatott feladó Bleicher Réka tavaly nyáron szerződött a 2018-ban Bajnokok Ligája-, egy évvel később CEV Kupa-ezüstérmes román klubhoz. Az MTI kérdésére elmondta, több kaposvári mérkőzést is láttak a szezonban, így annak ellenére sem lesz számukra ismeretlen ellenfél a somogyi alakulat, hogy a hétvégi kupadöntő miatt még nem volt idejük specifikusan Sasa Nedeljkovic csapatára készülni.
“Nyilván jobban örültem volna, ha nem magyar csapattal játsszuk az elődöntőt, de a profi sport nem arról szól, kit szeretnék, vagy kit nem szeretnék ellenfélül, mert a célunk a döntőbe jutás” – jelentette ki a 25 éves irányító.
Elmondta, a hétvégi két mérkőzés sokat kivett belőlük, de a trófea elhódítása legalább annyi pluszt is adott nekik.
“Ismerve a játékostársaimat, senki nem fog fáradtságra hivatkozni, ha esetleg nem úgy talál el egy labdát, ahogy azt kellett volna” – tekintett előre a szerdai összecsapásra Bleicher, aki tavaly a Vasas játékosaként még Magyar Kupa-diadalt ünnepelhetett.
“A szombati kupaelődöntőben olyan játékkal győztük le a helyi rivális Targovistét, amire még mi sem számítottunk. Fantasztikusan röplabdáztunk, szeretnénk ezt a formát szerdáig kitolni, ehhez azonban az kell, hogy maximálisan koncentráljunk és odafigyeljünk a feladatunkra” – fogalmazott a feladó, aki szerint fontos, hogy olyan eredményt érjenek el Marosvásárhelyen, amivel a kaposvári visszavágón meg tudják könnyíteni a saját dolgukat.
A második mérkőzést március 3-án játsszák, a továbbjutó a THY Istanbul-Sistem9 Yesilyurt Istanbul török párharc győztesével vívja az ugyancsak oda-visszavágós finálét.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!