Felemás előjelekkel várták a rájátszást a Haladás VSE játékosai. Bár remekeltek az alapszakasz során, így korán kivívták a felsőházi továbbjutást, a legutolsó mérkőzésüket elveszítették. Kérdéses volt, hogy vajon Szendrődi Rebekát mennyire tudják pótolni Mucsi Péter tanítványai az első, nagyon fontos mérkőzésen. A Palotát ráadásul az egyik legerősebb csapatként jegyzik a másodosztályban.

Az alapszakasz során Szombathelyen a Haladás győzött, de a visszavágón veszített a zöld-fehér együttes. A nagy fogadkozás után a tettek beszédesek voltak, ami az eredményességen is meglátszott. Szinte közvetlenül a kezdés után időt kellett kérnie a vendégek mesterének, hiszen 6-0-ra lépett meg a Haladás. Szabályosan szárnyaltak a szombathelyiek, semmilyen ellenállást nem mutatott a Palota.

Borítékolható volt, hogy ezt a nagy iramot és hibátlan játékot nem lehet tartani a Hali oldaláról. Ráadásul ekkor a vendégek is elkapták a fonalat és élvezetes, fordulatokban gazdag összecsapás kerekedett. Cirkov révén szorongatott a Palota, de a végjáték során pontosabb játékkal kirukkoló hazaiak behúzták a második szettet is. Igaz, ehhez már 23 percnyi játékra volt szükség, az elsőhöz pedig csak 17 minutum kellett.

Az ezt követő játszmák során felváltva vezettek a csapatok. Hol a Palota, hol a Haladás vezetett, igaz sok hibával rukkoltak ki a játékosok. Ez különösen a nyitásoknál mutatkozott meg, sokszor a hálóban halt el a labda, máskor az alapvonalon túlra ütötték a játékszert. A fordulatos labdamenetek végén megérdemelten szépített a Palota.

A negyedik szett során is akadtak hibák, de látványos megoldásokkal is kirukkoltak a felek. A vendégektől Hegedűs, Thuránszky és Csutorás, a hazai oldalon Takács Berni, Zoltán Anna és Blázsovics tett meg mindent a pontokért. A véghajrát idegekkel és erővel is jobban bírta a szombathelyi alakulat, amely megérdemelten nyerte meg a felsőházi rájátszás első mérkőzését.

Haladás VSE – Palota VSN Kft. 3-1 (7, 22, -22, 23)

Haladás: Csóka L., Zoltán A., Takács B., Németh B., Sajben L., Blázsovics D.
Libero: Kiss D.
Csere: Fatér J., Héjj L., Németh N., Horváth B., Varga Á.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter
Másodedző: Antonio Mircea Petre

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!