A klub hivatalos oldalán olvasható előzetesből kiderül, hogy a két együttes az NB I 2018/19-es szezonjában, 2019. április 27-én találkozott utoljára, akkor a szombathelyiek 2-1-re nyertek Kisvárdán.

Ami a 2020/21-es kupasorozatot illeti, a Haladás eddig a Szegedi VSE-t (3-0), majd a Ménfőcsanakot (3-0) játék nélkül, a 16 közé jutásért pedig a Pécsi MFC-t (1-0) búcsúztatta. A bajnokságban az elmúlt hétvégén a vasiak 1-0-ra kikaptak Ajkán.

Az első osztály hatodik helyén álló Kisvárda a kupában az első körben 10-0-ra nyert Kecskéden, aztán 1-0-ra Kecskeméten, legutóbb pedig 2-1-re Soroksáron. A légiósokra építő kisvárdaiak vereség után érkeznek Szombathelyre, a vasárnapi bajnokin 3-0-ra kikaptak Pakson.

A szabolcsiak edzője az a Supka Attila, aki a 2018/19-es szezonban 14 bajnokin irányította a vasiakat. Akkor a 18., kiesőhelyen állt a bajnokságban a zöld-fehér együttes, ezt követően menesztették a trénert és érkezett előbb Desits Szilárd, majd a csapatot az NB II-ben tartó Mátyus János. A kisvárdaiaknál két korábbi Haladás-játékos, a kapus Dombó Dávid és a támadó Gosztonyi András szerepel – utóbbi sérült. Érdekesség, hogy a várdaiak már múlt szombaton útra keltek, a paksi bajnoki után nem tértek haza. A kupamérkőzés miatt hétfőn Bükre utaztak, és majd csak a szombati, budafoki bajnokijuk után veszik az irányt Kisvárda felé.

A várdaiak hétfőn a szebb napokat megélt, az NB II-ben is megfordult Büki TK létesítményében, kiváló minőségű füves edzőpályán, ragyogó időben tartottak gyakorlást. A kisvardafc.hu beszámolója szerint a játékosokat a szakmai stáb két részre osztotta. A vasárnapi meccsen egy félidőnél többet játszók számára az átmozgatáson volt a hangsúly, a többiek nagyobb terhelést kaptak. A hangulat a paksi vereség következtében nem volt az igazi, de az edzésvégi támadásbefejezés-gyakorlás alatt a versenyszellem már jobb kedvre derítette az abban résztvevőket. A játékot vezénylő Erős Gábor assztisztensedző végül salamoni módon döntetlent hirdetett az élen: a beadásai közül ötöt-ötöt értékesítő Driton Camaj és Lazar Zlicsics örülhetett a végén. A hétfő óta Bükön hangolódó csapat kedd délután tartotta meg a meccs előtti utolsó edzését.

A haladas.hu a szombathelyiek mesterénél érdeklődött az esélyekről.

– Egy nagyon erős, az első osztályban is stabilan a középmezőnyben szereplő együttes ellen lépünk pályára. A két csapat lehetőségeit nem említhetjük egy lapon, de mióta Szombathelyen dolgozom, csapatom számos alkalommal bizonyította, hogy a pénz nem minden, például nem olyan régen a Vasas ellen is helytálltunk. A kisvárdai védők fizikálisan roppant erősek, kiváló középpályásokkal rendelkeznek, támadóik pedig szintén jó felépítésűek, gólerősek. A keretük nagy része pedig nagyszerű légiósokból áll. De nem érdekel a realitás, nem érdekel, hogy a Kisvárda a meccs esélyese, mi alaposan meg akarjuk nehezíteni a dolgukat és a továbbjutás a cél. Emlékezhetünk: egy éve a későbbi kupagyőztes Honvéd ellen ugyan kiestünk, de valamennyi Haladás-szurkoló jó szájízzel emlékezhet vissza az összecsapásra. A lehető legerősebb összeállításban lépünk pályára – nyilatkozta Mátyus János, a szombathelyiek vezetőedzője.

A Szombathelyi Haladás a Mol Magyar Kupa nyolcaddöntőjében ma 17 órakor a Kisvárdát fogadja. A tét jelentős, a továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Döntetlen eredmény esetén hosszabbítás, ha ekkor sincs döntés, tizenegyesek következnek.

A nyolcaddöntőt élőben közvetítjük.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!