A téli szünetet követően több szempontból sem úgy sikerült a folytatás a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosarasainak, ahogy szerették volna. Betegség és sérülés is tizedelte a keretet, ráadásul az egyetemi bajnokság miatt zsúfolt lett a versenynaptár a vasi lányoknál. Szabó László együttesének így sok ideje nem volt a regenerálódásra, ezúttal a BKG Príma Akadémia ellen kellett bizonyítaniuk.

A vasárnap kora délutáni kezdés sem volt nagyon szerencsés, hiszen meglehetősen korán kellett útra kelnie a vendégeknek, ez pedig rá is nyomta a bélyegét a találkozó elejére. Könnyű kosarakat kaptak és igazán tiszta dobóhelyzet nélkül tüzeltek – ezt hűen jelezte a 11-2-es roham, amivel a szigetszentmiklósi lányok fogadták a SzoESE alakulatát. Különösen Kovács volt kellően hatékony hazai oldalon.

A folytatásban már sikerült a támadójátékát javítania a vasi együttesnek, de ez csak arra volt elegendő, hogy csökkentsék a nagyszünetig a hátrányukat. Ekkor aligha hitték a BKG-s lányok, hogy nagy fordulatokat tartogat még a találkozó, pedig így történt. Szabó-Haklit duplája nyitotta a második félidőt, amely leginkább a védekezés miatt marad emlékezetes.

A szombathelyiek ugyanis ekkor már nemcsak pontosan céloztak, de legendás kőkemény védekezésüket is elővették, amivel azonnal eltüntették a hátrányukat, sőt a fordításra sem kellett sokat várni. Kovács Gina “kettesével” már lépéselőnyben volt a SzoESE, amely ekkor már remekül kontrollálta a találkozót. A vendégek irányítója pedig Balogh Viktória személyében ponterős segítséget kapott.

Ezúttal a cserejátékosokra is nagy feladat hárult, de Koltay, Mezősi is kitett magáért. Az utolsó felvonásra aztán elkészült erejével a hazai alakulat, így tovább növelte előnyét a SzoESE, amely a második félidőben csak 20(!!!) pontot engedélyezett a BKG Príma Akadémia számára és magabiztos győzelmet aratott két kiváló negyednek köszönhetően.

BKG Príma Akadémia II. – SzoESE 61-82 (23-16, 18-21, 8-19, 12-26)

SzoESE: Kovács G. 24/3, Preisinger B. 5/3, Szabó-Haklits Zs. 9/3, Balogh V. 24, Plózer P. 4.
Csere: Koltay D. 12/6, Mezősi 4, Püspöki L. -, Sándor A. -, Dervalits A. -.
Vezetőedző: Szabó László
Másodedző: Kollerics Barnabás

A BKG Príma Akadémia legeredményesebb játékosa: Kovács V. 20/12.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!