Magabiztos teljesítménnyel végzett az alapszakasz első helyén a Haladás VSE élvonalbeli futsalcsapat. A MVFC-Berettyóújfalu gárdáját kétszer is legyőzte a vasi alakulat, amely a rájátszás első körét hazai környezetben kezdte meg. A Kecskemét szívós ellenfélnek bizonyult és csak három gólt hozott a találkoó, amelynek végén 2-1 arányban győzedelmeskedett a házigazda.

Csütörtök este már idegenben, Debrecenben lépett pályára Juan Ramon Calvo Rodriguez együttese. A hajdúságiak is kiválóan kezdték a rájátszást, hiszen 3-3-ra végeztek a Veszprém alakulatával.Az ismerkedős percek után a Haladás kapta el jobban a fonalat és már a hatodik percben megszerezte a vezetést. Dróth Zoltán játszotta tisztára magát és lőtt szépen a rövid sarokba.

A folytatásban is a vendégek akarata érvényesült inkább, de a debreceni teremlabdarúgók is próbára tették Alasztics kapus. A szünet előtt a legjobbkor talált be ismét a Haladás. Az első gól szerzője ezúttal előkészítőként jeleskedett és tálalt Hajmási elé, aki megelőzte emberét és lőtt a kapuba. A térfélcserét követően is a szombathelyiek akarata érvényesült és ezt újabb találatokkal bizonyította.

Lényegében három perc alatt kiütésessé varázsolta a különbséget a Haladás. Sorrendben Vas, Hajmási, Sipos köszönt be a hazaiak kapujába és állították be az ötgólos előnyt. Bár a DEAC mindent megpróbált a szépítésért, de az eredmény már nem változott, így magabiztos sikerrel folytatta szereplését a vasi alakulat, amely továbbra is vezeti a tabellát.

DEAC – Haladás VSE 0-5 (0-2)

Haladás: Alasztics M. – Hajmási M., M. Simic, Sipos G., Dávid R.
Csere: Gyimesi M. – Kovács M., Nagy K., Dróth Z., Gerencsér A., Vas Á., Szakasics B., Vidák B.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Hajmási 20′ és 26′, Dróth 6′, Vas 25′, Sipos 28′.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!