A női amatőr élvonalban érintett Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosarasaira a hétvégi bajnokit követően hétköznap ismét MEFOB találkozó várt rájuk. A szűkös kerettel ezúttal Sopron felé vették az irányt, hogy összemérjék tudásukat a SMAFC csapatával. Nagy fogadkozások előzték meg a találkozót, ugyanis a SzoESE mindenképpen nyerni szeretett volna.

Ennek érdekében pedig mindent meg is tettek. Bár Kollerics Barnabás vezetőedző csak hat mezőnyjátékost tudott nevezni az összecsapásra, ennek ellenére végig konrollálták a mérkőzést és minden negyedet megnyertek. Az első felvonás elején még ismerkedtek egymással a csapatok, aztán Plózer pontjaival nekilendült a szombathelyi együttes és állva hagyták a SMAFC gárdáját.

Próbálták a hazaiak kiszorítani a palánk környékéről a vendégeket, de hiába. A távoli dobások sem okoztak gondot a vendégeknek. A két magas emberen kívül minden mezőnyjátékos dobott legalább egy hárompontost a kritikus időszakban. A második negyedben pedig a védekezése is összeállt a vasi alakulatnak, ami tovább növelte a felek közti különbséget és döntötte el 20 perc alatt a mérkőzés sorsát.

A térfélcserét követően már taktikai elemek gyakorlására is lehetőség nyílt, mivel a SMAFC támadásban és védekezésben sem tudott feljavulni. Végül a századik pont nem született meg szombathelyi oldalon, mégis elégedettek lehetnek, mert rendkívül agilis és ponterős játékkal sikerült megnyerni az idegenbeli mérkőzést.

SMAFC – SzoESE 50-99 (11-22, 8-26, 14-26, 17-25)

SzoESE: Preisinger B. 17/9, Mezősi A. 13/3, Püspöki L. 16/3, Balogh V. 24, Plózer P. 25.
Csere: Koltay D. 4/3.
Vezetőedző: Kollerics Barnabás

A SMAFC legeredményesebb dobói: Deák 19, Németh 18.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!