Rendkívül hullámzó volt az Egis Körmend élvonalbeli férfi kosárlabda-csapatának formája. A szezont kiválóan kezdte Ziga Mravljak együttese, majd a sérülések és a koronavírus-járvány is alaposan megnehezítette a játékosokkal való munkát. Ennek következtében nem várt vereségekbe szaladt bele a vasi alakulat, majd a nemzetközi küzdelemtől is a csoportkört követően elköszönt.

A keret szerkezetét illetően sem voltak változásoktól mentesek az elmúlt hetek, hónapok. Legutóbb febrár hatodikán tudott – a válogatott szünet miatt – tétmérkőzést játszani a Körmend, akkor lehengerlő játékkal nyertek a Kecskemét ellen. Ezúttal pedig ismét hazai pályán bizonyíthatnak a nem túl acélosan szereplő, de meglepetésre készülő Jászberény ellen.

A jászsági alakulat az egész bajnokság során nem tudott nyerni, mind a 21 lejátszott bajnokiját elveszítették. Figyelemre intő jel lehet, hogy február elején a Szolnok ellen csak egy küzdelmes véghajrát követően buktak el 78-86 arányban. Ferenczéknek pedig mindenképpen győzniük kell, ha a hatodik helyet előkelőbbre szeretnék cserélni az alapszakasz hátralévő részében.

Egis Körmend – Jászberényi KSE
2021. február 27. – 18:00
Körmend, Városi Sportcsarnok (zát kapus mérkőzés)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!