Hosszabb kihagyás után folytatódott a férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokság. Az alapszakasz 25. fordulójában a sereghajtó Jászberény tette tiszteletét a Rába-parti településen, hogy megszerezze első győzelmét. Az Egis Körmend számára pedig az jelentett plusz motivációt, hogy ne szakadjanak le a dobogós csapatok mögött. A tabellán elfoglalt helyezések ellenére sokkal nagyobb csatát hozott a párharc.

Már a feldobás után jelezte a JKSE együttese, hogy komolyan gondolta a győzelem megszerzését. A Szolnok elleni mérkőzését épp hogy elvesztő jászságiak Coleman pontjaival nemcsak a lépést tudta tartani, de a vezetést is többször átvette az első negyed során. A Körmend leginkább védekezését tekintve nem volt kellően agresszív, így el is veszítette az első tíz percet.

A folytatásban is nagy küzdelem folyt a pályán és ritkán tudtak tiszta dobóhelyzetet kialakítani a csapatok. Ráadásul többször rontottak könnyű helyzetekből is. Ziga Mravljak időkérése is hasztalannak bizonyult és Garrett dupláira csak Taylor tudott felelni. A nagyszünetben meglepetésre 34-40-es állást mutatott az eredményjelző – nem teljesen érdemtelenül.

A pihenő úgy tűnt jót tett az Egis Körmendnek és sokkal motiváltabban kezdte a második féldiőt. Thames és Ireland alaposan megkeverte a jászberényi védelmet, amik rendre vasi kosárral értek véget. A játékrész közepére pedig fordítani tudott a hazai alakulat. Durázi hárompontosával pedig úgy festett sikerül nagyobb előnyre is szert tennie a piros-feketéknek.

Sajnos ez nem így történt, hiszen bár a negyedik negyed elején még vezetett a Körmend, Brbaklic duplájával majd Garrett triplájával ismét fordított a JKSE. Hiába próbált újítani a hazai együttes, több triplakísérletük is pontatlan volt, míg a vendégek keze nem remegett meg a büntetővonalon állva sem. A forduló talán legnagyobb meglepetéseként idegenben szerezte meg első győzelmét a 2020/2021-es bajnokságban a Jászberény csapata.

Egis Körmend – Jászberényi KSE 68-72 (18-21, 16-19, 23-13, 11-19)

Körmend: Thames 15/3, Mócsán 13/6, Ferencz -, Durázi 7/3, Taylor 19.
Csere: Ireland 8, Simons 4, Németh Á. 2, Tóth N. -, Takács K. -.
Vezetőedző: Ziga Mravljak

JKSE legeredményesebb pontszerzői: Garrett 23/9, Coleman 18/6.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!