Nem épp a legjobb előjelekkel várhatta a találkozót a Szombathelyi Haladás a másodosztályú bajnoki mérkőzését. A Kaposvári Rákóczi elleni összecsapást megelőzően két kulcsjátékosát – Devecserit és Csilust – veszítette el a zöld-fehér alakulat, így Mátyus János vezetőedzőnek komoly fejtörést okozott a kezdőcsapat összeállítása. Tanítványai viszont alaposan megörvendeztették a szurkolókat az első félidőben.

Már a kezdést követően nagy elánnal esett ellenfelének a Hali, aminek gyorsan meg is lett az eredménye. Már a negyedik percben megszerezte a vezetést a vasi alakulat, egy tetszetős támadás végén. Tóth Milán lépett ki a védők szorításában, hiába esett el, gyorsan felpattant és a meglepett bekk, valamint kapus mellett lőtt a hosszú sarokba. Az újabb találatra sem kellett sokat várni.

Egy kaposvári akciót követően vezette Kiss Bence a játékszert az ellenfél térfelén, majd egy háromszögelést követően lőtt a rövid sarokba a hetedik percben. Támadásban maradt a Haladás és újabb lövésekkel riogatták Pogacsics kapust. A 17. percben egy szöget után pattant a labda egy kaposvári játékos kezére, a megítélt büntetőt Kiss Bence a bal felső sarokba lőtte.

A játékrész derekán Dragóner is megszerezhette volna első Haladás gólját, azonban a vasi támadó lesálláson kapta az indítást. A félidő hajrájában viszont ez szabályos körülmények között sikerült. Dragóner egy kontratámadás végén tekert a jobb “pipába”. Az enerváltan játszó Somogy megyeiek igazán veszélyes támadást nem jegyeztek az első félidőben.

Hiába cserélt négyet a szünetben a vendégek mestere, a térfélcsere sem hozott változást a csapatok játékában. A szombathelyiek gyors, rövid passzos játéka nem volt a Kaposvár ínyére. Bár kevesebb tiszta helyzetet dolgoztak ki a csapatok a folytatásban, de hazai alakulat elképzelése valósult meg. Várhídi Péter együttese igyekezett felpörögni, de csak pontrúgásokból tudtak veszélyeztetni.

Vasi oldalon viszont akadt néhány nagy gólhelyzet, de Jancsó, Rácz, Doktorics és Kállai kísérlete is kimaradt. A hajrában még megrezegtette a szombathelyi kapuvasat a vendég alakulat, de nem sikerült megszerezni a szépítő találatot, így egy félidő alatt begyűjtötte mindhárom bajnoki pontot – teljesen megérdemelten a Szombathelyi Haladás.

Szombathelyi Haladás – Kaposvári Rákóczi 4-0 (4-0)

Haladás: Verpecz – Schimmer Sz. (Jancsó A.), Mocsi, Németh Milán, Debreceni – Kállai K., Kiss B., Holdampf (Schuszter R.), Tóth M. (Doktorics Á.), Bosnjak (Rácz F.) – Dragóner (Németh Márió).
Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerző: Kiss Bence 2, Tóth Milán, Dragóner

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!