Vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Kaposvári Rákóczit fogadja. A klub hivatalos honlapján közzétett előzetesből megtudtuk, hogy a szombathelyiek egy hét alatt harmadik mérkőzésüket vívják. Múlt vasárnap 1-0-ra kikaptak Ajkán, majd a szerdai Magyar Kupa-meccsen szintén 1-0-s vereséget szenvedtek a Kisvárdától. A két találkozón kapott két találat nem sok, viszont rúgott gól nélkül nem lehet meccset nyerni. A Haladás 37 pontjával jelenleg a nyolcadik helyen áll a tabellán.

Ami a Kaposvárt, azaz Várhidi Péter csapatát illeti, idén egy-egy győzelmet és vereséget, valamint két döntetlent gyűjtött be. Legutóbb odahaza 3-1-re verte a Szentlőrincet. A Magyar Kupából viszont nemrégiben emlékezetes meccsen 5-3-ra kikapott Tállyán – utána a klubvezetés hivatalosan kérte a meccs kivizsgálását az MLSZ-től és a Szerencsejáték Zrt.-től. A vizsgálat nem talált semmi gyanúsat – értsd: fogadási csalásra utaló jeleket –, de a szurkolók támadásai miatt Siófokra távozott a korábban a Haladásban is futballozó csapatkapitány, Szakály Attila. Így a somogyiak keretében Dvorschák Gábor és Farkas Balázs személyében két exhaladásos játékost találunk. A kaposváriak 30 ponttal a 13. helyen állnak. A két együttes őszi meccsén nem esett gól.

Az esélyekről a szombathelyi klub ez alkalommal is Mátyus János vezetőedzőt kérdezte.

– Azt szokták mondani, hogy nincsenek pótolhatatlan játékosok, mi mégis kivételek vagyunk, hiszen olyan szűk a keretünk, hogy megérezzük Devecseri Szilárd és Csilus Tamás hiányát. Nehezen tudjuk pótolni őket. Mindig őszinte voltam, most is az leszek: fel kell készülnünk arra, hogy nehéz időszak vár ránk, úgy kell szerepelnünk, olyan dolgokat kell véghez vinnünk, hogy ne kerüljünk olyan helyzetbe, mint amilyenben akkor voltunk, amikor Szombathelyre érkeztem. Tudom, hogy nehéz elfogadni a jelenlegi állapotot, de az a fontos, hogy minden meccsen szorgalmasan gyűjtsük a pontokat.

A Kaposvár kétarcú csapat, vannak bravúros győzelmei és váratlan vereségei. A kupameccsen történtek után biztosan kettőzött erővel küzdenek a bajnokikon. Az őszihez hasonló meccset várok – kevés góllal. Azt nem tudom megígérni előre, hogy nyerünk, azt viszont igen, hogy a csapat maximálisan odateszi magát, harcosan, szenvedélyesen játszik – mondta Mátyus János, a Haladás vezetőedzője.

Tóth Dávid valószínűleg már leülhet a padra, viszont Medgyes Zoltán játéka kérdéses.

A 17 órakor kezdődő mérkőzést élőben közvetítjük!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!