A hétközi egyetemi bajnokit követően péntek este már ismét a női amatőr élvonalban kellett bizonyítania Szabó László együttesének. A forduló egyik rangadóját rendezték a vasi megyeszékhelyen, ahol a harmadik helyet elfoglaló Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület látta vendégül a tabella hatodik pozíciójában álló fővárosi, ELTE Fortis volt. Az őszi felvonást Budapesten a SzoESE nyerte és most is Ők számítottak az esélyeseknek.

Hiába kezdte jobban az összecsapást a hazai alakulat, támadásban és védekezésben is jól működött a fővárosi együttes. A gyors mezőnyjátékosok és a faultok miatt nem tudta saját játékát játszani a SzoESE, valamint Plózer magasságát sem használhatta ki a házigazda. Ráadásul a dobások sem ültek úgy, ahogy kellett volna és az első negyed zárásaként a vendégek triplával átvették a vezetést is.

A második felvonás sem sikerült túl jól, nagyon erőlködött a SzoESE, az ELTE Fortis viszont igyekezte saját játékát ráerőltetni a vasi alakulatra – tették ezt sikerrel. Bár a nagyszünet előtt huszáros hajrát vágtak ki Szabó László tanítványai, érdemben nem változott az eredmény, továbbra is a fővárosi csapat állt lépéselőnyben. A nagyszünet viszont jót tett a SzoESE együttesének és a fordulás után pontosabb akciókat vezettek, amelyek rendre pontos befejezéssel ért véget.

Nagy kapkodásba kezdett a budapesti gárda, ennek eredményeként megemelkedett az eladott labdáik száma, ami tovább növelte a csapatok közti különbséget. Amikor úgy tűnt, hogy megakad a vasi együttes szekere, akkor Szabó-Haklits Zsuzsanna és Püspöki Lotti távoli triplája rombolta a vendégek kedvét. Az utolsó negyedben aztán tovább nőtt a szakadék a csapatok között. Kovács Gina ellenállhatatlanul játszott a szünet után. Megannyi szerzett labda mellett ponterős volt és gólpasszok, lepattanók terén is maradandót alkotott.

A végére már az erejével is elkészült az ELTE Fortis, amely az első félidőben alaposan megizzasztotta a szombathelyi alakulatot, de ezt a kemény védekezést és pontos dobóformát nem tudta átmenteni a második félidőre. A találkozó egészét tekintve még ilyen arányban is megérdemelt lett a SzoESE győzelme, amely egy győzelemre van lemaradva a TFSE-MTK U23 és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia mögött.

SzoESE – ELTE Fortis 91-65 (17-18, 17-18, 28-17, 29-12)

SzoESE: Kovács G. 26/3, Preisinger B. 12/3, Szabó-Haklits Zs. 17/6, Balogh V. 12, Plózer P. 2.
Csere: Püspöki L. 12/3, Mezősi A. 7/3, Koltay 3/3, Sándor A. -, Szanati V. -.
Vezetőedző: Szabó László

ELTE Fortis legeredményesebb játékosai: Nagyi T. 18/3, Molnár Z. 13/6.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!