A Ferencváros 11-10-re nyert az eddig százszázalékos Barceloneta ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek második, buborék rendszerű tornája keddi nyitónapján a budapesti Duna Arénában.
Varga Zsolt együttese szerdán a Dinamo Tbiliszi ellen ugrik medencébe.
A BL mérkőzései két csoportban zajlanak, három-három buboréktornán. A harmadik kört áprilisban bonyolítják le, míg a nyolcas döntőre a tervek szerint június 3. és 5. között Hannoverben kerül sor. A végjátékba az A csoportból, melynek mérkőzéseit most Rómában játsszák, az első négy, az FTC-t felvonultató B-ből pedig a házigazda Hannover mellett a legjobb három jut.

Férfi BL csoportkör, B csoport, 2. torna (Budapest):
FTC-Telekom Waterpolo – CN Barceloneta (spanyol) 11-10 (2-3, 3-3, 4-3, 2-1)
—————————————————————————
a magyar csapat gólszerzői: Funtulisz, Zalánki 3-3, Jaksic, Sedlmayer 2-2, Fekete 1

A két csapat az első “buboréktornán” nem találkozott egymással. A spanyolok akkor százszázalékos mérleggel zártak, míg a magyar bajnok – amelyből hiányzott Varga Dénes és Vámos Márton – két győzelemmel és a Bresciától elszenvedett vereséggel fejezte be az első szakaszt.
A két kiváló gárda keddi összecsapása látványos, szoros ütközetet hozott. A zárónegyedre döntetlennel fordultak a csapatok, a spanyolok kerültek előnybe, majd Zalánki Gergő bombájával egyenlítettek a zöld-fehérek, két perccel a vége előtt pedig Sedlmayer Tamás fórból szerzett góljával a mérkőzésen első alkalommal került előnybe Varga Zsolt együttese. A végén a spanyolok is megkapták a maguk előnyét, de jól védekezett a Ferencváros és kiharcolta a győzelmet.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!