Az eredeti célkitűzést sikerült elérnie az alapszakasz során a Haladás VSE női röplabda együttesének, amely a második helyen fejezte be a küzdelmet és jogot szerzett a felsőházi rájátszásra. A csoportjából a Palota mellett a másik vasi alakulat Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület, valamint a Veszprém kapott helyet és köztük dől el, hogy ki a nyugati csoport győztese. A legutóbbi hétvégén pedig megkezdődött a versenyfutás a csapatok között.

A Palota felett aratott 3-1 arányú győzelemmel lépéselőnybe került a riválisokkal szemben a Haladás, amely szombaton Veszprémben vizitált. Nem ígérkezett könnyű mérkőzésnek, hiszen a VESC kiválóan szerepelt az alapszakasz során és saját csoportját magabiztosan nyerte. Nagy elánnal kezdtek a csapatok, igazi magas színvonalú mérkőzést kerekítve.

A hajráig fej-fej mellett haladtak a felek, de a véghajrában hozott rossz döntések miatt minimális küönbséggel, de elveszítette a játszmát a Haladás. Ezt követően már egyértelmű volt a VESC irányítása és könyörtelenül kihasználta a vendégek minden apróbb megingását. Hiába cserélt játékost és kért időt Dr. Mucsi Péter, csak megnehezíteni tudta a házigazda dolgát, így közel háromnegyed óra alatt már két szett előnye volt a Veszprémnek.

Az utolsó felvonás során lemásolták a csapatok az előző játszmát. A vendégek többször hibáztak, amit jó érzékkel használtak ki a hazaiak és alig egy órányi játék után a mérkőzést is megnyerték 3-0 arányban. Amennyiben az egészségügyi feltételek adottak lesznek, úgy március 7-én vasárnap rendezik a vasi rangadót a Haladás Sportkomplexumban, amelyet terveink szerint a Hungarysport is műsorára tűz.

Dr. Mucsi Péter vezetőedző: Készültünk erre a mérkőzésre, sajnos az eltervezettekből szinte semmit nem valósítottunk meg. A VESC-ben kiváló játékosok vannak, ma nem csak egyénileg, hanem mint csapat is fölénk nőttek. A mi erősségünk a szervezett csapatjáték, ma ebben csalódást okoztunk. Az első szett végjátékáig még jó energiákat vittünk a pályára, majd a végjáték elvesztése, teljesen padlóra küldte csapatomat. A második játszmától értékelhetetlenné vált a produkciónk. Gratulálok a VESC-nek!

Veszprém ESC – Haladás VSE 3-0 (23, 15, 12)

Haladás: Katona V., Fatér J., Csóka L., Zoltán A., Héjj L., Takács B., Németh N., Németh B., Sajben L., Horváth B., Varga Á., Blázsovics D.
Libero: Kiss D.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter
Másodedző: Antonio Mircea Petre

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!