Az idén immár tizedik alkalommal megrendezett Emlékversenyt a koronavírus-járvány miatt zárt körben, nézők nélkül, a Haladás VSE Rohonci úti sportkomplexumának Tóth Géza súlyemelő termében bonyolították le.

Az olimpiai ezüstérmes szombathelyi súlyemelő nevét viselő emlékversenyen a férfiaknál legeredményesebb utánpótláskorúként az abszolút rangsor negyedik helyén végzett az elmúlt két évben a legjobb magyar súlyemelő címet kiérdemelt békési tinédzser, Fekécs Szilárd, aki az ifjúságiak 81 kilós kategóriájában mindkét fogásnemben, s összetettben is (281 kg) korosztályos országos csúcsot állított fel.
A nőknél a ranglista élén az Eb-re nevezettek között is szereplő békéscsabai Mitykó Veronika zárt, aki a 71 kg-os súlycsoportot megnyerve 198 kilóig jutott összetettben.

A Vas megyei Súlyemelő Szövetség elnöke, Hencz Kornélt a versenyt megelőző emlékezésről és persze a hagyományokról, valamint a verseny megszervezéséről is megkérdeztük.

A Haladás VSE szakosztályvezetője, Márkus Erzsébet a szombathelyi zöld-fehér emelők teljesítményeiről tájékoztatta sportoldalunkat.

Nézd meg a versenyen készített fotógalériánkat!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!