Azonos sportágban, osztálytól, formától, helyezéstől függetlenül, mindig is élvezetes rangadónak számít egy szombathelyi derbi. Ha viszont ezt az összecsapást a másodosztályú röplabda-bajnokság felső házának rájátszásában rendezik, akkor fokozódik igazán a hangulat. A Haladás ezúttal ugyanis a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesületet látta vendégül a Rohonci úti sportkomplexumban. A rangadót ÉLŐben közvetítettük.

Mindkét együttes vereséget szenvedett a legutóbbi összecsapásán, így nagy fogadkozás előzte meg a találkozót. Az első percekben a határozottabb játékkal kirukkoló SzoESE akarata érvényesült. Kiss Laura és Halmosi Noémi hatékonyságának eredményeként nemcsak a vezetést szerezték meg a vendégek, de állandósítani tudták 2-3 pontos előnyüket. Mucsi Péter joggal kért időt és próbált rendet tenni a fejekben.

A változás jeleire a játékrész hajrájáig kellett várni. Ekkor zsinórban szerezte pontjait a Haladás, főleg Zoltán Anna volt elemében. Nyitásban és ütőerőben is pontosabb volt a Hali, amely így fordított és bezsebelte a játszmát is. A folytatásban már a hazaiak diktálták a tempót, a vendégek pedig próbálták tartani a lépést. Bodzer Attila vezetőedző több fiatalnak is lehetőséget adott, hátha elkapja csapata a ritmust.

Ez csak átmeneti megoldásnak bizonyult, mert a zöld-fehér mezben játszó hazaiak nem kegyelmeztek. Ráadásul a harmadik szett kísértetiesen hasonlított az előzőre, így könnyed sikernek tűnő győzelmet aratott a Haladás. A betegségtől és sérülésektől tizedelt SzoESE ezúttal a tisztes helytállás reményében érkezett és játszott, komolyabb ellenállást csak az első játszma során sikerült kifejtenie.

A folytatásra sem kell sokat várni, hiszen egy hét múlva a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület hazai környezetben a Veszprém csapatát látja vendégül. Míg Mucsi Péter együttese ezúttal a Palota otthonában vizitál. A Haladás számára pedig kulcsfontosságú lesz ez a találkozó – amely akár a feljutásért zajló versenyfutás végére is pontot tehet.

Haladás VSE – SzoESE 3-0 (17, 11, 12)

Haladás: Csóka L., Zoltán A., Takács B., Németh B., Sajben, Blázsovics D.
Libero: Kiss D.
Csere: Katona V., Fatér J., Héjj L., Németh N., Horváth B., Varga Á.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter
Másodedző: Antonio Petre Mircea

SzoESE: Kiss L., Németh Zs., Gulkai Zs., Nagy J., Kóbor Sz., Halmosi N.
Libero: Németh P.
Csere: Lakatos R., Bozzai E., Börzsönyi Sz., Petrányi P.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!