Hétközi fordulót rendeznek az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokságban, azonban az Egis Körmend számára egy korábban, a 8. fordulóból elhalasztott mérkőzésen kellene helyt állnia. Ráadásul a sorsolás szeszélye folytán egymást érik a szomszédvári rangadók. A sort a legutóbbi hétvégén a Sopron ellen kezdték meg Ferencz Csabáék, hogy következőn a bajnoki címvédő Falco ellen csapjanak össze.

A kettő között pedig a Zalaegerszeg ellen javíthatják mérlegüket, amire nagy szükség volna. A Sopron otthonában – főleg a második félidőben – remekül vizsgázott a piros-feketék együttese. A hét utolsó napján pedig csatlakozott az új vezetőedző Antonis Constantinides is, aki már több trinénget is vezényelt a kosarasok számára. A szurkolók reménye szerint pedig új lendületet is adhat a ciprusi szakember érkezése.

Szükség is volna a jó játékra és persze a győzelemre is. Bár a Zalaegerszeg csak a 13. helyen szerénykedik, képes lehet a meglepetésre és már azért is komolyan kell venni csapatukat, mert a szomszédvári rangadóknál másodlagos a tabellán elfoglalt helyezés. Mindkét együttes vereséggel hangolt a szerda esti derbire, aminek végén egyikük biztosan elégedettebb lehet…

Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK
2021. március 10. – 18:00
Körmend, Városi Sportcsarnok (Zárt kapus találkozó)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!