A frissen kinevezett régi-új edző, Antonis Constantinides sikerrel mutatkozott be az Egis Körmend kispadján. A hétközi fordulóban ugyanis a Zalaegerszeg ellen nyert rendkívül magabiztosan a piros-feketék együttese. Szükség is volt a győzelemre, hiszen a Rába-parti alakulat jelenleg a hetedik helyen áll és a középmezőny meglehetősen sűrű, egy-egy siker sokat érhet a rájátszás előtt.

Az év kétségtelen legjobban várt rangadója a Vas megyei derbi, hiszen az egykori háromszoros magyar bajnok vendége épp a regnáló aranyérmes lesz. Antonis Constantinides vezetőedzővel pedig 2018. novemberében sikerült legyőzni a Falco csapatát 92-88 arányban. Ezzel az eredménnyel biztosan elégedettek lennének a körmendi szurkolók, főleg az elkövetkezendő hetek ismeretében.

Ferenczék ugyanis a Szolnokkal is összemérik tudásukat, majd ismét Váradi Benedekék ellen bizonyíthatnak, akkor már a vasi megyeszékhelyen. Amennyiben előrébb szeretne lépni a tabellán Constantinides együttese a hátralévő négy mérkőzéséből minimum kettőt meg kellene nyerni, ami az ellenfelek erősségének ismeretében nagyon nehéz feladat lesz.

XXX

A tabella 2. helyén álló Falco immár harmadik egymást követő meccsén szerepel idegenben. Egy hete, Debrecenben némi meglepetésre kikaptak a sárga-feketék, kedden Kecskeméten viszont szoros csatában visszataláltak az Okorn-tanítványok a győzelem felé vezető útra. Igen ám, de egy Körmend – Falco mindig egy extra meccs, amely igazi csúcsderbi függetlenül a 2 csapat tabellán elfoglalt aktuűlis helyezésétől.

Gasper Okorn vezetőedző szerint a piros-feektéknek új lendületet adott az edzőváltás.

– Azt gondolom, hogy nagyon fizikális meccs lesz, amelyen apróságok döntenek majd. Bízom bemnne, hogy azt atapasztalaom, majd, hogy a fiúk megértették, csak jó védekezéssel küzdhetünk komoly célokért – fogalmazta meg várakozásait a klub közösségi oldalán nyilatkozó szlovén mester.

A körmendi összecsapás előtti felvezető interjúban nyilatkozó fiatal amerikai center nagy csatára, közdős és szoros meccsre számít. De’Quon Lake szerint fizikális bajnoki lesz a szombati rangadó, amelyen a lepattanók megszerzése kulcsfontosságú lesz.

Egis Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
2021. március 13. – 18:00
Körmend, Városi sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!