Stadionjának felújítása miatt ma kora délután Tatabányán, a Grosics Gyula stadionban – természetesen zárt kapuk mögött – fogadja a Szombathelyi Haladást a Dorog. A 33 ponttal a 14. helyen álló dorogiak tavasszal remekül szerepelnek, idén még veretlenek. Három győzelem mellett négy döntetlent játszottak Antal Gábor tanítványai, legutóbb 2-0-ra nyertek Szentlőrincen. A dorogiak keretében – Nyíri Vince személyében – egy volt Illés Akadémista-futballistát találunk. De több, NB I-es rutinnal rendelkező futballista is erősíti a hazaiak keretét, így például a korosztályos válogatott Zuigéber Ákos, vagy Dlusztus András, Mihalo Ryasko, Beliczky Gergő, Délczeg Gergely. Ősszel Szombathelyen – akkor még Németh Szabolcs irányításával – 2-1-re nyert a Dorog a Haladás ellen. A szombathelyiek is remek formában vannak, utóbbi három meccsükön két győzelem és egy döntetlen a mérlegük – öt gólt szereztek és egyet sem kaptak. Tavasszal csak két bajnoki vereségük van, 44 ponttal a bajnoki tabella nyolcadik helyén állnak – írja a haladas.hu.

– Játékosaim fordulóról-fordulóra maximális elszántsággal, nagy akarással futballoznak, ebben bízhatunk most is. És abban is, hogy a másodosztályban nekünk van az egyik legjobb erőnlétünk. Ami a Dorogot illeti, nagyon nehéz helyzetben volt és van, menekül a kiesés elöl, de az edzőváltás óta stabilizáltak játékukat. Úgy gondolom, szoros, egy-két gólos mérkőzés lesz és remélem, hogy minimum egyenlő arányban esnek a találatok. Ritkán emelek ki játékost, de most megteszem, Schimmer Szabolcs nem teljesen egészségesen hetek óta olyan odaadással, lelkesedéssel futballozik és áll a csapat élére, ami példaértékű. Szűk kerettel dolgozunk, ráadásul Csilus Tamás és Devecseri Szilárd hosszabb időre kidőlt, a remek formában lévő Mocsi Attila kétmeccsre szóló eltiltást kapott, és Medgyes Zoltán, valamint Tóth Dávid sincs még teljesen rendben. Ráadásul a vírus ismét felütötte a fejét a csapatnál – szóval távolról sem ideális a helyzet. Mindezek tükrében a döntetlennel elégedett lennék – nyilatkozta Mátyus János, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője.

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 14.30-kor kezdődik a Szombathelyi Haladás tatabányai vendégjátéka a Dorog ellen. A mérkőzést a dorogiak youtube-csatornája élőben közvetíti, az összecsapást nálunk is megtekintheted.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!