Nehéz, de nem lehetetlen küldetés várt kedd este a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület hölgyeire, akik hosszú utazást követően Pécsett léptek pályára, ahol MEFOB bajnoki mérkőzést rendeztek. A kiírás szerint 14. fordulóban a PTE-PEAC ellenfele az a SzoESE volt, amely csak egyetlen pozícióval előzte meg a tabellán a Baranya megyei alakulatot – így mindenképpen szoros meccsre volt kilátás.

Felváltva szerezték a kosarakat a találkozó elején a csapatok, majd Preisinger és Jakubovics triplájának köszönhetően lépéselőnybe került a vasi együttes. A vendégek kiválóan védekeztek és a támadások során is tiszta dobóhelyzetekig járatták a labdát. Ennek meg is lett az eredménye és a játékrész végére tíz pont fölé tornázta előnyét a SzoESE.

A folytatásban sem vett vissza a tempóból a szombathelyi alakulat. Minden játékos próbálta hozzátenni tudása legjavát a Pécs elleni rangadón és ez sikerült is. Főleg a védekezést kell dicsérni, hiszen egy félidőnyi játék után csak 19 pontot engedélyezett ellenfelének Kollerics Barnabás együttese. A szünet után rendezte sorait a pécsi együttes és sokkal agresszívabb játékkal rukkolt ki.

Ez némiképp megzavarta a vendégeket, de csak arra volt elegendő ez a roham, hogy felzárkózzon a PTE. Az utolsó felvonásra pedig elkészült az erejével a házigazda, így a SzoESE nagyon sima győzelmet aratott – teljesen megérdemelten. Győzelmével pedig beérte a szombathelyi együttes a dobogó alsó fokán lévő Közgáz csapatát, amely csak kevesebb vereségének köszönhetően áll kedvezőbb helyen.

PTE-PEAC – SzoESE 48-64 (9-20, 10-17, 23-8, 6-19)

SzoESE: Preisinger 9/6, Jakubovics 6/3, Püspöki 22/6, Sándor 6, Plózer 6.
Csere: Balogh 11/3, Mezősi 4.
Vezetőedző: Kollerics Barnabás.

A PTE-PEAC legeredményesebb dobói: Kóbor 17/3, Mándity 11/3.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!