A Soroksár felett aratott 1-0-ás sikert követően idegenben, Tatabányára látogattak Mátyus János tanítványai. Az ellenfél az a Dorog volt, amely az ősszel megtréfálta a Szombathelyi Haladást és 2-1 arányban nyert a Rohonci úton. Joggal fűtötte tehát a visszavágás reménye a vasi labdarúgókat, akik 11 ponttal álltak jobban, mint aktuális ellenfelük.

A tabellán elfoglalt helyezéstől függetlenül majdnem a hazaiak szerezték meg a vezetést a kezdést követően. Schimmertől pattant el egy labda, Kanalos pedig köszönte a lehetőséget és ziccerben vihette a játékszert, kísérlete viszont jócskán elkerülte a kaput. Ezt követően a Haladás diktálta a tempót, helyzeteket is inkább a vendégek dolgoztak ki, de gólt egyik sem rejtegetett.

Kiss Bence és Németh Milán szabadrúgása elkerülte a kaput, majd egy zöld-fehér kontra végén Kállai Kevin lőtt az égbe olyan 22 méterről. Az első félidő legnagyobb helyzete Tóth Milán nevéhez fűződött. Bosnjak bedobását Jancsó csúsztatta meg, majd a Hali támadója 3 méterről fejelt mellé – pedig Borsos kapus a másik saroktól már nem ért volna át a jobb kapufához.

Mátyus János elégedetlenségét fejezhette ki, aminek nyomatékot is adott, hiszen előbb Medgyest, majd Németh Máriót küldte pályára. Ezzel próbálta frissíteni a Haladás támadó szekcióját. A 60. percben aztán Németh Márió bombáját bravúrral kellett hárítania Borsos kapusnak. Néhány perccel később egy vendég labdavesztés végén Kanalos lapos löketét védte magabiztosan Verpecz.

Hiába próbált azonban a végéig nyomni a Haladás, a biztos labdatartás és a meddő mezőnyfölényen kívül csak kósza helyezetekig jutottak el, így gólnélküli döntetlennel ért véget a dorogi kirándulás. Ezzel a pontszerzéssel a szombathelyiek maradtak a nyolcadik helyen 45 ponttal, a Dorog pedig a 14. pozícióban vannak 34 szerzett egységgel.

Dorogi FC – Szombathelyi Haladás 0-0

Haladás: Verpecz – Schimmer, Németh Milán, Debreceni, Bosnjak – Kállai (Tóth D.), Holdampf, Jancsó (Rácz F.), Kiss B. – Dragóner (Németh Márió), Tóth M. (Medgyes).
Vezetőedző: Mátyus János

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!